Oferte locuri de munca top

Concurs de idei pentru revitalizarea Halei Laminor

Hala Laminor din Sectorul 3 va fi revitalizată în urma unui concurs de idei, alături de alte obiective de patrimoniu comunitar urban.

Concursul de idei va fi organizat ca un atelier cu spații de prezentare sub formă de proiecții video, machete, mulaje, cu scopul de a oferi participanților posibilitatea prezentării ideilor. Dintre toate proiectele prezentate, trei vor fi desemnate câștigătoare cu ajutorul specialiștilor în domeniu și prin exprimarea preferințelor de către cetățeni.

Ideile dezvoltate în cadrul competiției vor contribui la atingerea obiectivelor de revitalizare pe care administrația locală le-au stabilit.

Persoanele interesate să participe la concurs se pot înscrie, până la data de 16 martie, prin completarea unui formular online disponibil pe paginile de Internet ale Institutului pentru Politici Publice.

Tot aici pot fi consultate informații despre ce ar trebui să conțină prezentarea ideii/conceptului. Proiectele care vor trece de etapa verificării formale vor fi postate pe site-ul și pe pagina de Facebook a Institutului pentru Politici Publice, pentru a fi cunoscute de orice persoană interesată și pentru a primi reacții de la cetățeni.

Părerea cetățenilor, în primul rând a beneficiarilor direcți ai viitoarelor proiecte de transformare, va constitui primul pas de jurizare și va presupune vot online. Pentru Hala Laminor proiectele se pot vota pe pagina de Facebook a IPP în perioada 17-24 martie.

Concursul se va încheia la sfârșitul lunii martie, fiind organizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului Arad. Acesta urmărește transformarea și reintroducerea în circuitul urban a două situri industriale/istorice, printre care și Hala Laminor din Sectorul 3.

„Aşteptăm idei noi despre cum ar putea să arate în viitor Hala Laminor, despre cum ar putea să fie redată aceasta către comunitate. Până pe 16 martie sunt aşteptate idei din partea oricărei persoane interesate. Am încercat să ţinem condiţiile concursului cât mai relaxate cu putinţă astfel încât oricine este aşteptat să o încarce pe platforma disponibilă pe www.ipp.ro. Va exista şi o facilitate de vot online aşa încât cetăţenii pot intra şi vota ideea preferată. Într-o etapă ulterioară ideile vor fi selectate de un juriu, din care vor face parte reprezentanţi ai IPP, Primăriei Sectorului 3 şi ai Ministerului Culturii, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii şi publicaţii de specialitate, din domeniul arhitecturii. Clasamentul se va face în funcţie de voturile obţinute şi de nota acordată de juriu, în pondere de 50% fiecare. Câştigătorii, pe lângă faptul că vor putea să-şi prezinte ideea în cadrul festivalului anual Romanian Design Week, vor participa împreună cu reprezentanţi din partea IPP şi a autorităţilor publice într-o vizită de studiu, într-un schimb de experienţă în Elveţia”, a declarat Elena Tudose, directorul Institutului pentru Politici Publice.

Inițiativa Institutului pentru Politici Publice face parte din proiectul „Orașul user-friendly: implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale”, lansat anul trecut în octombrie.

Primăria Sectorului 3 a preluat în anul 2014 Hala Laminor, propunându-și să dezvolte un proiect benefic pentru comunitatea locală și să revitalizeze o zonă strategică a Sectorului 3.

Informații complete în legătură cu concursul de idei se regăsesc aici http://bit.ly/2lsSHCR.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus