Oferte locuri de munca top

Comvex își majorează capitalul pentru construcţia unui terminal de cereale

Comvex Constanţa și-a majorat cu peste 15 milioane de lei capitalul social ca parte din demersul de finanţare a construcţiei unui nou terminal de cereale în Portul Constanţa.

Proiectul “Terminal de cereale având o capacitate de 200.000 tone, în dana de adâncime numărul 80 din Portul Constanţa” are un buget estimat la peste 52 de milioane de euro pentru construcţie și achiziţia de echipamente specifice.  În luna iulie conducerea Comvex a fost mandatată să încheie contracte de credit dar și să utilizeze un profit nerepartizat de 15,5 milioane de lei pentru finanţarea investiţiei.

Majorarea capitalului social s-a realizat în două etape în perioada 14 noiembrie – 14 decembrie  având drept de preferinţă actualii acţionari iar în perioada 16 -18 decembrie acţiunile au fost oferite acţionarilor companiei prin metoda primul venit primul servit, respectiv în funcţie de ordinea subscrierii până la epuizarea numărului de acţiuni nesubscrise.

Au fost oferite în total 6 milioane de acţiuni la un preţ de 2,5 lei/acţiune, respectiv la un preţ de 2,51 lei/acţiune pentru plasamentul privat.

Peste 30% din acţiunile oferite au fost cumpărate prin exercitarea dreptului de preferinţă iar restul de 69% au fost achiziţionate în a doua parte a procesului de subscriere, echivalentul a 1,8 milioane de acţiuni respectiv a peste 4 milioane de acţiuni.

La exercitarea dreptului de preferinţă au participat 69 de acţionari iar la partea a doua opt investitori.

“Ca urmare a subscrierii în majorarea de capital, doi acţionari persoane fizice au dobândit fiecare câte o cotă de 17,59% din capitalul social majorat.”, potrivit comunicatului Comvex .

Suma subscrisă este mai mare cu 0,2% decât estimarea iniţială.

La sfârșitul lunii iunie 2016 Comvex avea un capital social de 14,1 milioane de lei împărţit în peste 5 milioane de acţiuni iar principalii acţionari erau Solidmet SRL București cu o participaţie de 63% și Expert Placement Services Limited loc. Road Town VGB cu o participaţie de 28%.  Restul de 8% din capital era împărţit între alţi acţionari.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus