Oferte locuri de munca top

Companiile româneşti interesante pentru investitori

DSC07646Piaţa de achiziţii şi fuziuni din ţara noastră a înregistrat o creştere de 186% în 2014, potrivit celui mai recent studiu Ernst&Young.
Valoarea achiziţiilor a ajuns 3,14 miliarde de dolari, în timp ce numărul lor a crescut cu 24% în acelaşi interval, potrivit M&A Barometer România.
România înregistrează astfel cea mai mare creştere a pieţei M&A din Europa Centrală şi de Sud-est în 2014.
Pe piaţa din România au activat mai ales investitorii financiari şi tranzacţiile interne care ocupă 55% din piaţă. Imobiliarele se află în top 3 al tranzacţiilor din ţară alături de IT şi servicii.
Cea mai mare tranzacţie din IT a fost pe piaţa românească, achiziţia LiveRail de către Facebook pentru 500 de milioane de dolari.
Schimbările radicale la nivelul domeniului de activitate şi estomparea granițelor sectoriale ne arată că multe dintre companii anticipează noile provocări cu care se vor confrunta modelele lor de business. Achiziţiile sunt considerate principalul motor care le poate accelera capacitatea de răspuns în fața acestor provocări”, a declarat Florenţa Birhala, Manager M&A, EY România.
La nivel global valoarea tranzacţiilor a crescut cu 13% în 2014 iar jumătate dintre companii intenţionează să realizeze mai multe tranzacţii în anul următor decât în ultimele 12 luni. De asemenea ne putem aştepta la mai mulţi investitori pe măsură ce marile companii se orientează către tranzacţii în afara graniţelor.

Sus