Oferte locuri de munca top

Companiile medii îşi extind spaţiile de birouri

DSC03804Companiile  de talie medie, care au între 25 și 60 angajați, au fost cele mai active pe piața de birouri în primele patru luni ale acestui an, dintre IMM-uri. Volumul spațiilor închiriate de aceste companii a crescut cu 43%, conform unei analize ESOP Consulting.

În rândul companiilor de talie medie care au închiriat spații de birouri în primele patru luni se numără firme cărora le-a crescut numărul angajaților și s-au mutat în spații mai mari, dar și firme care sunt la început de drum, înființate în acest an.

Chiriile negociate de companiile de talie medie care au tranzacționat spații de birouri cu suprafețe cuprinse între 300 și 700 mp se situează de regulă între 9 și 14 euro/mp/lună, în funcție de amplasament și calitatea clădirii.

În ceea ce privește caracteristicile spațiilor de birouri alese, majoritatea se află în clădiri situate în zone centrale și semicentrale, Grozăvești, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai și Floreasca, apropiate de zonele universitare în principal, cu stații de metrou în apropiere, acces ușor către toate zonele Capitalei și cu facilități multiple pentru angajați: restaurante, magazine și mijloace de petrecere a timpului liber.

Din punct de vedere al domeniilor de activitate, domină companiile IT&C sau cele de servicii profesionale.

Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting, a declarat: “Companiile de talie medie cu care am lucrat noi la începutul acestui an caută spaţii de birouri de calitate situate în special în centre de afaceri, aflate aproape de metrou. Au în general bugete cuprinse între 9 şi 11 euro pe metru pătrat şi doresc să găsească proprietari care să le înţeleagă nevoile de flexibilitate a spaţiului deoarece se aşteaptă ca în următorii 2-3 ani să existe o expansiune a business-ului şi de aceea apreciază posibilităţile de extindere existente în clădire.”

Sus