Oferte locuri de munca top

Combustibili bio de nouă generaţie, încurajaţi de Parlamentul European

Legna_tagliataProducţia combustibililor bio de nouă generaţie este încurajată de cea mai recentă directivă aprobată de Parlamentul European.

Noul proiect aprobat propune trecerea treptată de la combustibili care provin din recolte specifice şi rivalizează cu agricultura tradiţională către combustibili bio de nouă generaţie rezultaţi prin prelucrarea deşeurilor şi a altor compuşi din recoltele agricole.

Producţia actualilor combustibili bio duce la o reacţie în lanţ cum ar fi micşorarea fondului forestier pentru mai multe terenuri agricole anulând efectul reducerii emisiilor prin diminuarea producţiei naturale de oxigen. Noua directivă propune dubla verificare a raportului spaţiu agricol- reducerea emisiilor.

Directiva stabileşte un cadru legal pentru producţia de combustibili bio, protejând în acelaşi timp investiţiile din sector, se arată în comunicatul emis de Parlamentul European.

Documentul invită statele membre să îşi stabilească propriul target pentru combustibilul bio şi recomandă un prag de 7% pentru bio-combustibilii tradiţionali.  Directiva mai prevede şi elaborarea unor studii privind reducerea emisiilor ca urmare a folosirii acestui tip de combustibil.

Directiva privind calitatea combustibililor a introdus un target obligatoriu de 6% reducere a emisiilor gazelor cu efect de seră în transport până în 2020.  În acelaşi timp Directiva europeană privind eficienţa energetică stabileşte o pondere de 20% a regenerabilelor în consumul total până în 2020.

Documentul aprobat de Parlamentul European va fi revizuit de departamentul legal şi ar urma să fie aprobat de Consiliul European iar noua directivă ar putea intra în vigoare din 2017.

Sus