Solplanet x AeroFix

CNI: vor fi efectuate lucrari de consolidare in estul tarii

Patru tronsoane de drum din Moldova vor beneficia de lucrări de consolidare și modernizare. Pentru primul a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de consolidarea versantului și de modernizarea DJ 293 Dumeni – Havârna din Botoșani. Compania Națională de Investiții a dat acest ordin în urma unei alunecări de teren de la ieșirea din Dumeni spre Havârna, care se întinde pe aproximativ un km.

CNI a mai preluat trei sectoare de drum de pe DJ 296 care prezintă probleme cu alunecările de teren:

* un prim sector de 2.6 km, situat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea;

* un al doilea sector de 1.35 km situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma;

* un alt sector de jumătate de km de la intrarea în Dorobanți.

Documentațiile pentru aceste sectoare de drum sunt în diferite stadii de lucru, iar autoritățile încearcă urgentarea procedurilor, pentru a putea fi scoase la licitație.

La DJ 293 Dumeni – Havârna din Botoșani lucrările vor fi executate de o asociere care reunește două firme botoșănene, Cornell’s Floor și Big Conf, în timp ce proiectarea aparține firmei ieșene Ecomary.

„Este o investiție pe care botoșănenii din această parte a județului o așteaptă de mult timp și care, ca și cea de pe DJ 296 (Roma – Nicșeni) pentru care s-a dat ordinul de începere al lucrărilor în urmă cu o săptămână, era blocată de lipsa unor avize. Am reușit, împreună cu specialiștii din cadrul instituției, să deblocăm și aici situația, astfel încât CNI să poată da ordinul de începere a lucrărilor, care se vor ridica la aproximativ 7.7 milioane de lei (1.5 milioane de euro)”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus