Oferte locuri de munca top

Circa 1.200 noi posturi de funcționari în administrația publică

Numărul de posturi în administrația publică ar putea crește cu 1.194 în cadrul a  444 de unități administrativ-teritoriale, față de anul 2014. Creșterea este justificată de reprezentații Ministerului Dezvoltării de numărul populației la data de 1 ianuarie 2016.

Instituțiile prefectului urmează să stabilească numărul maxim de funcționari publici, valabil în anul 2017, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, în funcție de media numărului de locuitori, calculată la 1 ianuarie 2016.

„Având în vedere populația la data de 1 ianuarie 2016, putem avea creștere cu 1.194 de posturi la 444 de unități administrativ-teritoriale, față de anul 2014, având în vedere că numărul maxim de posturi s-a menținut în perioada 2014 – 2016 la nivelul anului 2014 (…) Pentru unitățile administrativ-teritoriale unde populația nu a crescut, numărul de posturi se menține la nivelul anului 2014”, arată inițiatorii proiectului unui Ordin al Ministrului Dezvoltării.

În termen de 20 de zile, de la publicarea respectivului ordin în Monitorul Oficial al României, prefectul comunică numărul maxim de posturi, pentru anul 2017, pe fiecare unitate/subdiviziune administrativ-teritorială.

Proiectul de ordin al Ministrului Dezvoltării stabilește media numărului locuitorilor corespunzător grupei, pe categorii de unităţi/subdiviziuni administrativ – teritoriale în baza căreia prefecții vor stabili numărul maxim de funcționari din administrație.

Potrivit dispozițiilor legale, MDRAPFE, prin ordin anual, are obligația să revizuiască media numărului de locuitori.

Observațiile și propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, până la data de 4 martie 2016.

 

tabel-functionari


TopJobs
 –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus