Oferte locuri de munca top

Chiriile s-au ieftinit în Bucureşti şi cu 6% în ultima lună

DSC07594Ieftiniri de până la 6% au fost înregistrate la chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitală în mai 2015 faţă de luna precedentă. În schimb, preţul de închiriere al garsonierelor a îngheţat în ultima lună, potrivit unui studiu realizat de portalul Imobiliare.NET.

Scăderea chiriilor cerute de proprietari şi menţionate în anunţuri nu este deloc neobişnuită în această perioadă, având în vedere că ne apropiem de lunile de vară, anotimp în care piaţa închirierilor nu este la fel de dinamică precum în lunile martie sau aprilie. La finalul verii, însă, ne putem aştepta ca nivelul chiriilor să urce vertiginos, având în vedere cererea mare care se înregistrează an de an în septembrie şi octombrie.

Scăderile cele mai importante s-au observat la chiriile apartamentelor vechi, în timp ce pe segmentul de locuinţe noi s-au înregistrat şi uşoare creşteri.

Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat la apartamentele cu 3 şi 4 camere din Bucureşti, acolo unde preţul mediu de închiriere a coborât cu 6% în mai faţă de aprilie.
4,5 % este procentul cu care au scăzut chiriile şi în cazul apartamentelor cu 2 camere din Bucureşti în ultima lună.
Pe segmentul de apartamente vechi, chiriile au înregistrat scăderi în linie. Spre exemplu, apartamentele cu 2 şi 3 camere au înregistrat o scădere de 6% în ultima lună.
Chiria apartamentelor cu 4 camere (construite înainte de 2000) a scăzut cu 7% în ultima lună.
Preţul mediu de închiriere al garsonierelor construite înainte de 2000 este singurul care nu s-a modificat în ultima lună.

Pe segmentul apartamentelor noi (construite după 2000) cea mai abruptă scădere se înregistrează în cazul apartamentelor cu 2 camere. Chiriile acestora au scăzut cu 13%.
Şi apartamentele noi cu 3 camere au pierdut 4% din chirie în luna mai faţă de aprilie.
Locuinţe noi care s-au bucurat de o uşoară creştere a chiriilor în luna mai faţă de aprilie sunt garsonierele, care au câştigat 2%.

Sus