Oferte locuri de munca top

Cererea de spaţii industriale se va menține ridicată si anul acesta

logisticeDupă atingerea în 2016 a unui maxim istoric, cererea de spaţii industriale se va menține ridicată şi anul acesta, în special pentru retaileri, companiile de comerţ electronic şi logistică.

”Scăderea TVA din acest an, dar și anunțatele creșteri de salarii, vor favoriza consumul, astfel că vom vedea în continuare activitate intensă pe piață din partea retailerilor, firmelor de logistică și de e-commerce. Schemele de ajutor de stat sunt esențiale pentru a atrage investiții și în domeniul producției. Astfel în 2017 pe lângă investițiile în zonele deja cunoscute (Vestul și Centrul țării), este posibil să asistăm la dezvoltarea Moldovei din punct de vedere investițional, ținând cont de disponibilitatea și costul forței de muncă”, a declarat Cristina Pop, associate director, head of Industrial Agency în cadrul JLL.

Cererea brută de spații industriale și de logistică a crescut anul trecut cu 50%, la peste 460.000 de metri pătrați, înregistrând cel mai ridicat nivel din istoria pieței de profil din România.

Creșterea a avut ca motor consumul, ținând cont că 40% din cerere a venit din partea companiilor de retail și comerţ electronic. Retailerii au închiriat anul trecut spații logistice de aproape 186.000 de metri pătrați, extinderea activității de logistică a acestora venind în contextul creșterii continue a rețelelor de magazine pe care le operează.

La rândul lor, companiile de logistică și de producție au tranzacționat aproximativ 140.000 metri pătrați, respectiv o treime din cererea totală, în timp ce producătorii din domeniul auto au încheiat contracte de circa 72.000 metri pătrați.

Un alt element pozitiv al pieței îl reprezintă faptul că peste 340.000 de metri pătrați, respectiv peste 70% din suprafața totală închiriată în 2016, reprezentă cerere nouă, respectiv contracte noi de închiriere, extinderi și pre-închirieri, restul fiind reînnoiri de contracte și relocări, potrivit reprezentanţilor JLL.

Structura pe regiuni a cererii plasează Bucureștiul pe prima poziție în topul preferințelor companiilor care au închiriat spații logistice și industriale anul trecut, cu peste 300.000 metri pătrați (65% din total). Pe poziția a doua se află Timișoara – 74.200 metri pătrați, aceasta fiind urmată de Cluj – circa 30.000 metri pătrați.

 

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

 

Sus