Oferte locuri de munca top

Cererea de spaţii industriale a crescut cu 20%

ProLogis Park Pilsen-StenoviceCererea de spații industriale și logistice din țara noastră a crescut în primul trimestru cu aproximativ 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Investițiile pe segmentul spațiilor industriale și logistice au reprezentat 33% din volumul total de investiții imobilaire înregistrat în trimestrul 1, se arată într-un strudiu realizat de compania de consultanță DTZ.

Totodată Bucureştiul se află printre oraşele din Europa Centrală şi de Est (ECE) în care valoarea de închiriere a spaţiilor industriale a fost în creştere în primul trimestru din 2015.

Regiunea ECE a avut un start puternic în acest an, în trimestrul I au fost închiriaţi peste 800.000 de mp de spații logistice, cu 32% în plus comparativ cu anul trecut.

La nivel european cererea de spaţii logistice și industriale a crescut cu 6%,  ajungând la 3,8 milioane de mp, în primul trimestru din 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit celui mai recent raport lansat de compania de consultanță DTZ.

Creșterea a fost susținută mai ales de retailerii și companiile industriale active în cele trei piețe majore din Marea Britanie, Germania și Franța, ca urmare a perspectivelor economice pozitive din Europa.

Robert Hall, Head of EMEA Logistics DTZ, a declarat: “Având avantajul poziției, Germania a rămas piața cea mai activă din Europa în trimestrul 1 2015, cu 35% din totalul activităților înregistrate.”

Valoarea de închiriere a spațiilor industriale a rămas stabilă în majoritatea piețelor europene, însăpe termen lung consultanti se așteaptă ca valoarea prime de închiriere a spațiilor industriale să intre pe un trend ascendent, cu o creștere medie de 1,6% prognozată pentru următorii cinci ani.

Volumul investițiilor industriale din Europa a ajuns la 4,2 miliarde de euro în trimestrul 1 – comparabil cu cifrele din trimestrul 1 2014, un an record al ultimului deceniu. În privința locației, Marea Britanie a fost principalul punct de atracţie pentru investiții, cu intrări de 1,3 miliarde de euro și cea mai mare tranzacție a trimestrului, achiziția unui portofoliu de 323 milioane de Euro de către Cerberus Capital Management, semnată în Italia.

Magali Marton, Head of EMEA Research DTZ, a adăugat: “Continuând trendul din 2014, investitorii internaționali și americani au manifestat un interes puternic pentru piețele industriale europene, ajungând la aproape 1 miliard de euro achiziții de active logistice în regiune’’.

Sus