Solplanet x AeroFix

Centura Bucuresti-Domnesti: exproprieri de 23 mil lei

Pentru exproprierile de pe amplasamentul lucrărilor pentru pasajul suprateran pe DJ602 Centura București – Domnești, Guvernul va aloca 23 milioane de lei,

„În contextul fluidizării traficului pe centura Municipiului București, construirea pasajului a apărut ca o necesitate obiectivă pentru decongestionarea circulației la intersecția centurii rutiere și a liniei CF de centură cu strada Prelungirea Ghencea și DJ602. În zona intersecției sunt amplasate numeroase construcții având multiple destinații: unitate militară, locuințe, depozite, clădiri industriale etc.”, arată inițiatorii proiectului de act normativ care stabilește aceste exproprieri.

Coridorul de expropriere este alcătuit din 107 imobile, în suprafață totală de 44.582 mp, și se întinde pe raza Sectorului 6, Bucuești, și a localităților Domnești, Clinceni, Bragadiru, din județul Ilfov.

Din valoarea totală a despăgubirii, valoarea construcțiilor ce urmează să fie expropriate, se ridică la 13,84 milioane de lei. Cu toate că majoritatea imobilelor vizate au categoria de folosință de curți și curți cu construcții, există și o serie de terenuri arabile, precum și căi de comunicații rutiere sau unele nedeterminate.

Proprietarul care va primi cea mai mare remunerație prin cedarea dreptului de proprietate, este Alexandru Neacșu, proprietarul unei curți cu construcții din Domnești. Din totalul de 1.992 mp, acesta va ceda 833 mp. Ca urmare a exproprierii, domnul Neacșu va primi 5,04 milioane de lei, dintre care 4,9 milioane de lei reprezintă valoarea construcției propriu-zise.

George și Elena Nedelea vor ceda 1.202 mp, dintr-un teren de 2.980 cu categoria de folosință curți și curți cu construcții. În schimbul terenului din Bragadiru, familia Nedelea va primi 3,16 milioane. Din suma totală, valoarea construcției propriu-zise reprezintă 2,99 milioane de lei.

În completarea unui top 3 vine Gheorghe Dumitrache, proprietarul unui teren înscris în ambele categorii de folosință menționate mai sus. Terenul este situat pe șos. București-Domnești și se întinde pe o suprafață de 4.336 mp. Valoarea efectivă a construcției este de 2,12 milioane de lei, urmând ca proprietarul să fie despăgubit cu suma totală de 2,75 milioane de lei.

„Lista proprietarilor imobilelor care constituie coridorul de expropriere a fost compusă în baza evidenței O.C.P.I. București pentru Municipiul București – Sector 6 și în baza evidenței Primăriilor localităților Domnești, Clinceni, Bragadiru din județul Ilfov, acestea fiind confirmate prin ștampilă și semnătură”, adaugă inițiatorii proiectului.

 

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Un comentariu;

  1. cititor cod bare said:

    Bine ca se face in sfarsit pasajul…trec in fiecare zi prin zona si blocajele sunt de nesuportat! Sper sa nu mai apara iarasi vreo contestatie si proiectul sa fie dus la bun sfarsit!

Sus