Oferte locuri de munca top

Cele mai multe angajari ar putea fi in constructii

7Construcţiile ar putea fi sectorul economic cu cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în ultimul trimestru al anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, în sectorul construcţii, previziunea netă de angajare (diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere) este de +18% pentru trimestrul IV din 2015, fiind cu 21 puncte procentuale mai puternică decât în trimestrul IV din 2014, potrivit unui studiu realizat de ManpowerGroup România pe baza unui sondaj realizat în rândul angajatorilor.

În ansamblu, angajatorii români sunt cei mai optimişti din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Pentru trimestrul IV din 2015 aceştia raportează o previziune netă de angajare de +16%, cea mai robustă prognoză privind angajările din cele 24 de ţări din regiune. Astfel, 19% dintre angajatorii români intenţionează să-şi crească personalul, 11% prevăd o scădere, iar 67% nu au în vedere nicio schimbare a numărului total de angajaţi. Previziunea netă de angajare rezultată este cea mai puternică raportată în România din trimestrul IV din 2008 până în prezent, îmbunătăţindu-se cu 4 puncte procentuale faţă de trimestrul III şi cu 8 puncte procentuale faţă de intervalul octombrie-decembrie al anului trecut.

Angajatorii preconizează o creştere a numărului total de angajaţi în toate regiunile ţării. Prognozele cele mai favorabile sunt formulate de angajatorii din regiunile Centru şi Nord-Vest, unde previziunea netă de angajare este de +14%. Perspectivele sunt mai bune decât în trimestrul III în şase din cele opt regiuni, dat fiind că angajatorii din Nord-Vest raportează o îmbunătățire de 6 puncte procentuale faţă de trimestrul anterior, iar cei din regiunile Sud şi Bucureşti şi Ilfov îmbunătăţiri de 3, respectiv 4 puncte procentuale. Previziunea slăbeşte însă faţă de trimestrul anterior în regiunea Vest, înregistrând un declin de 10 puncte procentuale. Cea mai puţin dinamică piaţă a forţei de muncă este preconizată în regiunea Sud-Vest, în care 1 din 5 angajatori se aşteaptă la reduceri ale personalului în ultimul trimestru din 2015. Previziunea netă de angajare de +2% rămâne însă pozitivă şi relativ stabilă faţă de trim. III şi se îmbunătăţeşte cu 8 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Planurile de angajare sunt pozitive indiferent de dimensiunea organizaţiei angajatoare, dar angajatorii din organizaţii mari, cu peste 250 de angajaţi, rămân cei mai optimişti, iar cei din micro-organizaţii, cu până la 10 angajaţi, manifestă cea mai multă prudenţă, mai relevă studiul Manpower.

 

Sus