Oferte locuri de munca top

CE: România trebuie să finalizeze programul de asistenţă financiară

Banderas_europeas_en_la_Comisión_Europea

Comisia Europeană

România trebuie să ia toate măsurile necesare pentru completarea programului de asistenţă financiară, este una dintre recomandările Comisiei Europene cu privire la Programul Naţional de Reformă din România şi Programul de Convergenţă al României.

Comisia a adoptat, la începutul acestei săptămâni, recomandările de politică economică specifice fiecărei țări pentru 2015 și 2016, prin care a lansat un apel în vederea luării de măsuri la nivel național pentru crearea de locuri de muncă și stimularea creşterii.

Lista recomandărilor pentru România este următoarea:

  • Limitarea la 0,25% din PIB, în 2015, a deviaţiei de la obiectivul fiscal pe termen mediu şi întoarcerea la obiectivul pe termen mediu în 2016.
  • Implementarea unei strategii fiscale comprehensive de conformare, întărirea sistemul de verificare şi control pentru abordarea problemei muncii fără forme legale, egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei.
  • Întărirea asigurării de măsuri pe piaţa muncii, în special pentru persoanele tinere şi pentru şomerii pe termen lung.
  • Asigurarea de personal adecvat pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
  • Stabilirea, prin consultare cu partenerii sociali şi în concordanţă cu practicile naţionale, a unor orientări de clare pentru stabilirea în mod transparent a salariului minim. Introducerea venitului minim de încadrare.
  • Creşterea asigurării egalităţii privind educaţia şi îngrijirea copiilor, în special cei aparţinând etniei rome.
  • Adoptarea unei strategii naţionale în scopul reducerii abandonului şcolar timpuriu.
  • Urmarea unei strategii naţionale în domeniul sănătăţii 2014-2020 pentru a remedia chestiunile legate de accesibilitatea redusă, finanţarea scăzută şi utilizarea ineficientă a resurselor.

Adoptarea unei legi privind reforma guvernării pentru întreprinderile de stat.

Sus