Oferte locuri de munca top

Ce lucrari si-a bugetat Primaria Capitalei pentru 2017

Pentru bugetul pe anul 2017 Primăria Capitalei a luat în calcul venituri totale de 1,1 miliarde de euro. Pe lista priorităţilor se regăsesc mai multe obiective precum construirea unui spital metropolitan, lucrări de infrastructură pentru poduri şi parcări, dar şi construirea unor ansambluri sociale şi reabilitarea clădirilor cu risc seismic.

Va fi construit un nou spital cu 300 milioane euro

Pentru investiţiile din sistemul sanitar autorităţile locale au prevăzut 57 milioane euro. Două dintre expemple sunt finalizarea obiectivelor de la spitalele Gomoiu şi Foişor în valoare de 24 milioane euro.

În acest buget pentru spitale intră şi sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan conform standardelor europene. Valoarea investiţiei pentru aceste lucrări se ridică la 300 milioane de euro. Viitorul spital va avea aproximativ 2000 de paturi şi va cuprinde secții pentru care în București se înregistrează un deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși etc.

Infrastructura va primi 80 milioane euro

Pentru lucrări de infrastructură din categoria poduri, pasaje și parcări au fost alocați aproximativ 80 milioane euro.

În prezent se află în derulare mai multe obiective precum Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești cu o valoare de 37 milioane de euro şi finalizarea lucrărilor pe șos. Pantelimon – reabilitare sistem rutier și linii de tramvai cu o investiţie de 15,4 milioane de euro.

Au mai fost alocate sume pentru continuarea lucrărilor la Penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești, Străpungerea Buzești – Berzei -Uranus şi modernizarea pasajului pietonal în Piața Eroii Revoluției.

Aproximativ 11 milioane de euro au fost alocate pentru demararea lucrărilor (proiectare şi execuție) pentru 3.100 de locuri de parcare, dispuse în parcări subterane, precum și în Park&Ride Cora Pantelimon.

Printre proiectele propuse se află parcările subterane de la Piața Constituției (988 locuri auto și 36 moto)şi de la Sala Palatului, „Nord” și „Sud”, cu 552+82 locuri, respectiv 523+32 locuri.

Pistele de bicicleta au anul acesta o valoare alocată de 2 milioane euro, din cele 73 milioane care au fost aprobate. Acest proiect este eligibil pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din partea UE.

Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate

Pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic au fost alocați 5,8 milioane de euro, care vor fi folosiți pentru lucrări la 36 de imobile, dar și pentru proiectare sau expertize tehnice în cazul unor alte imobile de pe listă.

În ultimii 3 ani (2014 -2016) au fost cheltuiți de la bugetul municipal doar 1,5 milioane de euro pentru lucrări de consolidare.

Parcurile din Bucureşti vor intra în reparaţii capitale

Cele 11 parcuri din București vor beneficia de lucrări în valoare de 27 milioane de euro. Dintre acestea amintim lucrările de reparații capitale pentru malurile lacului Herăstrău, (deteriorate în proporție de 75%), reparația sistemului de irigații din Parcul Carol şi reparații capitale la podul din Parcul Tineretului.

Noi locuinţe pentru tineri şi unităţi de învăţământ modernizate

În cele şase sectoare ale Capitalei au fost identificate 11 potenţiale amplasamente pentru construcţia unor ansambluri de locuinţe sociale care ar putea cuprinde în jur de 12.000 unităţi locative.

Momentan, sunt în derulare procedurile de analiză cost-beneficiu, iar în bugetul pe 2017 al Direcției de Investiții au fost prinse sumele necesare pentru întocmirea studiilor de fezabilitate și a documentațiilor de urbanism.

Finanţarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea unui număr de 42 de unități de învățământ, inclusiv pentru extinderea unui număr de 14 clădiri va fi de 1,3 milioane euro.

 

Primaria Capitalei are în derulare împrumuturi contractate, iar la sfârșitul anului 2016 serviciul datoriei este de aproximativ 816 milioane euro (dobânzi, comisioane, rate), cu maturitate până în în anul 2035, din care în 2017 vor fi achitate aproximativ 47 milioane euro, iar în 2018 – 163 milioane euro.

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus