Oferte locuri de munca top

Ce locuinţe sunt în construcţie în S-V Capitalei

2-1În Sud-Vestul Bucureștiului, în special în zona Bragadiru, continuă lucrările ample de dezvoltare imobiliară, arătându-ne că nu doar Nordul orașului are o afinitate pentru construcțiile de locuințe.

Dezvoltatorii imobiliari au constatat că tot mai mulți bucureșteni își îndreaptă atenția către Sud-Vestul Capitalei și au demarat formalitățile pentru livrarea de noi locuințe, fie că vorbim despre vile, fie că vorbim despre blocuri.

Ba mai mult, rezidenții acestei zone dau dovadă de spirit civic. Astfel, locuitorii Latin Residence au făcut front comun împotriva problemelor de infrastructură cu care se confruntă zona, dat fiind că aceasta este tot mai populată.

 

Latin Residence (str. Prelungirea Ghencea, nr. 53 Bis)

Latin Residence este unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale din zonă. Pentru acest an, dezvoltatorul Gabriel Lupulescu pregătește construcția a două blocuri, care urmează să fie livrate în acest an. Dacă pentru o clădire lucrările au început deja, pentru a doua acestea vor fi demarate abia după trecerea anotimpului rece.

Blocul deja început va fi ridicat într-un regim de înălțime P + 2 etaje + 3 etaj retras și va avea 90 de apartamente. A doua clădire va fi ridicată într-un regim de înălțime P + 7 etaje, oferind clienților aproximativ 150 de apartamente.

Cristian Popa, director de vânzări Latin Residence, estimează disponibilități la vânzare de 400 de apartamente pentru anul 2017. Acesta a mai menționat că, de obicei, rezervările nu se fac din stadiul de proiect, ci mai degrabă în fazele terminale.

În complex, prețul unui mp util variază între 700 și 780 de euro. Astfel, o garsonieră de 38,42 mp costă 27.500 de euro. În cazul apartamentelor cu două camere, prețurile încep de la aproximativ 37.000 de euro (48,21 mp), dar pot ajunge până la 48.000 de euro (65,54 mp). Nu în ultimul rând, un apartament cu trei camere costă 57.000 de euro și este prevăzut cu loc de parcare.

Cum construcțiile din S-V Bucureștiului s-au înmulțit, în ultimii ani, iar zona s-a umplut de spații comerciale, rezidenții reclamă pasivitatea autorităților locale cu privire la condițiile de acces în „miniorășelul” din Bragadiru. Locuitorii au organizat nenumărate intervenții și mitinguri, atât pe vremea lui Oprescu, cât și a Gabrielei Firea pentru asfaltarea str. Prelungirea Ghencea. Cu toate acestea, cel puțin pentru moment, eforturile rezidenților n-au avut prea mult succes.

„Autoritățile ar trebui să aplece privirea și către zona aceasta. Este păcat, pentru că zona este în expansiune și, în special,  în zona Bragadiru se construiește foarte mult. Oamenii cer școli și grădinițe deoarece, între timp, populația s-a înmulțit, iar acestea sunt insuficiente”, a completat domnul Cristian Popa.

 

Militari Residence (str. Gladiolelor)

Reprezentanții complexului îl denumesc generic drept „cel mai mare proiect imobiliar din zonă” și au planuri pe măsură. Astfel, Militari Residence va avea, până la finalul verii, 7 blocuri noi.

Dintre acestea, șase sunt deja ridicate și se mai lucrează doar la finisaje, în timp ce construcția ultimului bloc a ajuns la etajul 1. Dacă șase dintre acestea vor avea în jur de 140 de apartamente fiecare, a șaptea clădire va oferi doar 45 de apartamente. Structurile au un regim de înălțime S + P + 7 etaje.

În Militari Residence, prețul unei garsoniere începe de la 18.700 de euro, pentru o suprafață de 31 mp și poate ajunge până la 38.500 de euro, pentru o suprafață de 50 mp.

Un apartament cu două camere poate fi achiziționat cu un minim de 26.000 de euro, susțin promotorii, în cazul locuințelor de 42 mp, dar prețul acestora crește direct proporțional cu suprafața. Astfel, în cazul unei locuințe cu două camere de 60 mp, prețul poate ajunge la 53.000 de euro.

Apartamentele cu 3 camere au suprafețe cuprinse între 55 mp și 85 mp, iar prețul acestora variază între 36.000 de euro și 68.000 de euro.

Reprezentanții ansamblului rezidențial mai menționează că prețurile includ TVA și cumpărătorii pot achiziționa locuințele chiar și din stadiul de proiect.

Dezvoltatorul Militari Residence mai are în plan construcția a două blocuri, în București. Una dintre clădiri va fi ridicată în zona Parcului Carol și va avea zece etaje, oferind 390 de apartamente, iar cealaltă va fi amplasată în zona Calea Văcărești și va avea nouă etaje, oferind 150 de apartamente.

 

Bragadiru Residence (str. Monumentului, nr. 6J)

Dezvoltatorul Bragadiru Residence a început construcția a două blocuri, ambele cu termen de finalizare în primăvara acestui an. Prima clădire va fi ridicată într-un regim de înălțime P + 3 etaje și va avea opt apartamente. A doua clădire va avea cinci etaje, oferind clienților aproximativ 60 de apartamente.

În Bragadiru Residence, prețurile unei garsoniere, cu TVA inclus, încep de la 21.850 de euro, pentru 25 mp utili, și pot ajunge până la 25.500 de euro, în cazul celor de 39 mp utili. Spre exemplu, garsoniera de 39 mp se predă complet finisată la cheie, cu tâmplărie termoizolantă, cablu, conexiune la internet, glafuri și centrală proprie de apartament.

Costurile unui apartament cu două camere, decomandat, pe o suprafață de 53 mp, se ridică la 37.000 de euro. Bucătăria este închisă, iar balconul se întinde pe 4,2 mp. Cu toate acestea, prețul poate ajunge la 49.000 de euro, în cazul unui apartament cu 5 mp mai mare, dar cu o grădină de 87 mp.

Un apartament cu trei camere se întinde pe o suprafață totală utilă 124 mp și costă 55.000 de euro, cu mențiunea că prețul este negociabil. Din cei 124 mp, 41 mp sunt destinați podului. Un astfel de apartament va fi predat către cumpărători, în luna martie, cu finisaje de calitate, gresie, faianță, parchet, termopane și centrală proprie de apartament.

Investitorul nu și-a încheiat planurile de dezvoltare și are în plan proiecte asemănătoare, exclusiv în cartierul Independenței.

 

Ambasador Residence (str. Safirului)

Andrei Istrate, dezvoltatorul ansamblului de case Ambasador Residence, plănuiește ca, până la sfârșitul anului, să livreze către potențialii cumpărători 44 de case. Acesta ne-a precizat că 85% dintre locuințe sunt finalizate, ba chiar există familii care deja s-au mutat.

Planurile arată că 36 de case vor fi construite într-un regim de înălțime P + 1 etaj, în timp ce 8 dintre ele vor fi înșiruite într-un regim de înălțime P + 2 etaje.

Casele se vând și din stadiul de proiect.

Spre exemplu, prețul unei vile de tip F este de 109.000 de euro. Casa model F are patru apartamente, fiecare cu suprafața utilă de 148,80 mp. Parterul are un hol de 4 mp, un living de 35 mp, o bucătărie de 7,45 mp, un grup sanitar de 4,45 mp, un spațiu tehnic de 4 mp, un birou de 14,10 mp și o terasă de 10 mp (plus terasă de acces 2,25 mp). Etajul 1 dispune de un hol de 3,7 mp, un dormitor de 14,10 mp, un dormitor de 11,65 mp și unul matrimonial de 15,55 mp, un dressing de 5,10 mp, o baie de 5,9 mp și una matrimonială de 5,9 mp și două balcoane, unul de 4,4 mp și unul de 2,5 mp.

Mai departe, etajul 2 este distribuit în felul următor: hol de 4,3 mp, spațiu pentru hobby de 12 mp, un grup sanitar de 2 mp și o terasă de 41 mp.

O astfel de construcție este înconjurată de un trotuar perimetral de 70 cm, o alee de acces pietonală și o platformă carosabilă pentru două mașini pavată cu dale cu gazon. De asemenea, casa are prevăzută o curte cu gazon.

În același ansamblu, o vilă cuplată de tip D are o suprafață construită desfășurată de 168 mp și 23 mp terase. La “alb” (tencuită, fără faianță, gresie, parchet), prețul începe de la 95.000 de euro. La “cheie”, prețul începe de la 115.000 de euro, cu mențiunea că acesta include 290 mp teren viabilizat și 23 mp terase. Casa are structură din beton-armat și cărămidă eficientă, izolație exterioară din polistiren expandat de 10 cm grosime și este vopsită cu superlavabilă texturată. Ferestrele exterioare sunt din PVC cu termopan, iar vila dispune de parchet, gresie, faianță și centrală termică.

Investitorul plănuiește să dezvolte același tip de ansamblu și în Măgurele.

 

Great Residence (str. Drumul Crăițelor, nr. 258)

În acest ansamblu a început construcția a 13 case, într-un regim de înălțime P + 1 etaj + Pod. Termenul de finalizare este august 2017.

Great Residence vinde case atât din faza de proiect, cât și in diverse faze de construcție.

Spre exemplu, o casă de tip A este amplasată pe un teren de 130 mp și are o suprafață utilă de 145,32 mp, dintre care 97,32 sunt destinați pentru parter și etaj, în timp ce podul se întinde pe 48 mp. Curtea din față are 30 mp, iar cea din spate are 49,38 mp.

În linii mari, casa dispune de un spațiu verde total de 44,33 mp și de un loc de parcare. Prețul unei astfel de locuințe este de 95.000 de euro.

Terenul unei case de tip B se întinde pe aproximativ 200 mp. Având aceeași suprafață utilă totală ca și celălalt model, vila dispune de un spațiu verde total de 82,47 mp și de două locuri de parcare. Curtea din față are 46,16 mp, în timp ce curtea din spate, laterală, măsoară 100,42 mp. Pentru achiziționarea acestei locuințe potențialii clienți trebuie să plătească 98.000 de euro.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus