Oferte locuri de munca top

Ce locuinte ar vrea bucurestenii

În condițiile în care și-ar permite, unul din doi bucureșteni ar vrea să cumpere în viitorul apropiat un apartament cu două dormitoare, potrivit unui studiu realizat de dezvoltatorul imobiliar AFI Europe România.

Printre criteriile de selecție a unui apartament se regăsesc spațiile luminoase și aerisite, dar și prezența ferestrelor atât în bucătărie, cât și în baie.

Un alt aspect relevat de studiul respectiv este că aproximativ jumătate dintre respondenți ar prefera să dețină un apartament într-un complex rezidențial, în principal datorită facilităților oferite, precum spațiile verzi, proximitatea față de diferite tipuri de magazine și centre de wellness, existența unor zone de relaxare, nivelul ridicat de siguranță sau calitatea vieții în cadrul complexului.

În ceea ce privește regimul de înălțime, studiul susține că bucureștenii preferă clădirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar patru din cinci persoane ar prefera să dețină un apartament situat între primul și al șaselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievați au declarat că ar prefera un apartament cu sistem de încălzire propriu, iar 60% optează pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

Conform studiului, consumatorii tind să colecteze informații dintr-o multitudine de surse atunci când iau în considerare cumpărarea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agențiile imobiliare (62%) și site-urile specializate (60%). În plan secundar se poziționează recomandărilor prietenilor și rudelor (57%).

Statisticile AFI cu privire la tendințele de consum în mediul online ale persoanelor interesate de achiziționarea unei locuințe arată că bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani sunt în mod egal activi în căutarea unui apartament. De asemenea, patru din cinci persoane care caută o locuință folosesc dispozitivele mobile și sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul și două dormitoare, dar și de amplasarea complexurilor rezidențiale în oraș sau în vecinătatea acestuia.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 500 de respondenți din rândul locuitorilor Bucureștiului, cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus