Oferte locuri de munca top

Ce judeţe au cel mai mare risc de cutremur și inundaţii

Clasamentul întocmit de Banca Mondială pentru a desemna zonele din România cu cel mai mare risc în caz de cutremur sau inundaţii în funcţie de pagubele posibile arată că cel mai expus în cazul unui cutremur este judeţul Brăila.

De asemenea, clasamentul în funcţie de judeţe arată că în cazul unui seism major cele mai expuse sunt judeţele Brăila, Vrancea, Buzău, Galaţi, Prahova, Ialomiţa, Călărași, București – Ilfov, Giurgiu, Bacău.

Pagubele sunt calculate ca rată a PIB și ar fi cuprinse între 3 și 7% din PIB, potrivit estimării Băncii Mondiale.

Judeţele cu cele mai mari riscuri de inundaţii sunt Ialomiţa, Satu Mare, Teleorman, Iași, Arad, Giurgiu, Călărași, Alba, Timiș, Neamţ. Media anuală a inundaţiilor produce în aceste regiuni pagube cuprinse între 3% și 9% din PIB.

Populaţia medie afectată de inundaţii în România este de 200 de mii de persoane iar valoarea PIB afectată anual se ridică la 2 miliarde de dolari.

Din punct de vedere statistic aproximativ 400 de mii de persoane sunt afectate de un cutremur în România. Media ultimilor 150 de ani arată 400 de pierderi omenești pe an și pagube împărţite pe ani de 500 de milioane de dolari.  Rata victimelor și pagubele materiale ar putea crește substanţial în cazul unui cutremur major cu o periodicitate de 250 de ani. În cazul unui astfel de cutremur major ar putea fi aproximativ 5 mii de victime și pagube materiale de 20 de miliarde de dolari, echivalentul a 10% din PIB.

În cazul unui cutremur cele mai mari pagube materiale s-ar înregistra în București, în Prahova, Galaţi, Buzău, Brașov, Constanţa, Vrancea, Brăila, Bacău, Dâmboviţa.

De asemenea cele mai multe victime ar fi în București, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Brașov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Bacău.

Peste jumătate din populaţia României trăiește în mediul urban, cel mai afectat în cazul unei calamităţi.

Statistica Băncii Mondiale se bazează pe PIB-ul României la valoarea din 2015 de peste 185 de miliarde de dolari echivalentul a 9490 de dolari pe cap de locuitor.

harta

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus