Oferte locuri de munca top

Ce imobile va cumpara PMB

Primăria municipiului București intenționează să achiziționeze 7 imobile situate pe raza mai multor sectoare din Capitală.

Prima clădire va fi cumpărată de PMB cu prețul de 1.250.000 euro, fără TVA. Prețul solicitat inițial de proprietar a fost de 1.300.000 euro. Această clăădire figurează pe lista monumentelor istorice, datează din 1932 – 1934 și este situată pe strada Batiștei, nr. 14, sectorul 2, București.

A doua clădire este situată în parcul Cișmigiu, str. Știrbei Vodă, nr 37A, sector 1. La data de 13 noiembrie 2018 Direcția de Arhitectură Peisagistică a municipiului București a solicitat atribuirea unui spațiu în vederea desfășurării activităților specifice. Drept urmare, autoritățile vor aproba transmiterea și administrarea acestei clădiri către Direcția de Arhitectură Peisagistică a municipiului București. Clădirea are regimul de înălțime Parter + 1Etaj și are suprafața construită la sol de 111 mp,  reprezentând clădirea C2 situată în Parcul Cișmigiu.

A treia tranzacție vizează achiziționarea imobilului situat în bd. Regina Elisabeta, nr. 32, sectorul 5, București (Cinema Lumina), cu destinația de spațiu cultural. După achiziționare, imobilul urmează să fie dat în administrarea și folosința pentru activitatea specifică a Teatrului Ion Creangă.

PMB va cumpăra, de asemenea, terenul situat pe str. Aurel Vlaicu, nr. 30 – 32  (actual 32A), sector 2, cu suprafața de 823 mp. Este proprietate privată și a făcut parte din incinta unității de învățământ preuniversitar de stat Grădinița nr. 133. Această unitate de învățământ aparține domeniului public al municipiului București. Terenul este împrejmuit și afectează desfășurarea activităților educative și de recreere ale copiilor. Prin achiziționare va fi asigurată astfel o suprafață minimă de teren de 22 mp/copil, pentru cei 155 preșcolari înscriși la Grădinița nr. 133, fiind necesari un minim de 3.410 mp de teren liber. Ținând cont de aceste aspecte, Consiliul Local al Sectorului 2 consideră că este necesară achiziționarea terenului și alipirea la terenul Grădiniței nr. 133.

A cincea tranzacție va consta în achiziționarea terenului situat pe str. Soldat Răduță Gheorghe FN. Acesta are  suprafața de 290 mp. În prezent acesta este parte din incinta unității de învățământ preuniversitar de stat Grădinița nr. 23 situată pe strada Soldat Gheorghe Răduță, nr. 1, sector 2. Întrucât din construcțiile edificate în incinta grădiniței se suprapune parțial cu terenul cu suprafața de 290 mp, proprietarii terenului nu au putut finaliza operațiunile de cadastru și intabulare a dreptului de proprietate. Va fi asigurată o suprafață minimă de teren de 22 mp/copil pentru cei 317 preșcolari înscriși la Grădinița nr. 23 fiind necesar un nimim de 6.974 mp de teren liber, iar redarea terenului proprietarilor ar reduce și mai mult suprafața minimă necesară pentru fiecare copil.

A șasea clădire ce va fi achiziționată este situată în București, bd. Regina Maria, nr. 86 – 88, corp 1 și corp 3, sector 4. Imobilul figurează pe lista monumentelor istorice și are o suprafață de 1.342 mp fiind compusă din: corpul C1, cu o suprafața construită la sol de 374 (Demisol + Parter + Mansardă ) și C3, cu o suprafață construită la sol de 153 mp (Parter + 1Etaj ).

A șaptea clădire este situată în București, str. Lipscani 43, setorul 3, având o suprafața utilă de 1.331 mp Aceasta figurează pe lista monumentelor istorice și datează din anul 1.897.

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Un proiect cu circa 200 de apartamente va demara anul viitor

Pas important pentru realizarea unei sosele de centura

Proiect pentru construirea unui magazin si a unor cladiri de locuinte, in pregatire

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus