Solplanet x AeroFix

Ce imobile pot fi achizitionate prin negociere directa de la stat

Peste treizeci de proprietăţi aparţinând statului vor putea fi achiziţionate de la stat în perioada următoare prin procedura de negociere directă fără licitaţie. Imobilele au trecut de primele trei licitaţii fără ca vreun cumpărător să se arate interesat.

Activele imobiliare au valori cuprinse între 58 mii euro plus TVA și peste 1 milion de euro și pot fi cumpărate de la RA-APPS.

Cel mai scump activ din listă este complexul ”Restaurant Dunărea” format din restaurant, bar, braserie cofetărie, cu regimul de înălţime P+1 situat în Neptun-Olimp. Construcţia este edificată pe un teren de peste 6 mii mp și are o suprafaţă utilă de peste 3200 mp. Activul are un preţ propus spre negociere de peste un milion de euro plus TVA și se află pe lista de propuneri spre vânzare de peste doi ani.

La jumătatea lunii februarie doi ofertanţi s-au arătat interesaţi de achiziţionarea Vilei Agigea de pe strada Tudor Vladimirescu din Eforie Nord. Imobilul are un regim de înălţime S+P+1E  și o suprafaţă utilă de 800 de mp. RA-APPS va organiza o nouă licitaţie pentru vânzarea proprietăţii pentru care vor concura cei doi ofertanţi.

O altă situaţie specială este cea a terenului de 2600 mp de pe strada Muncii nr.10  din Predeal. Acesta are un preţ estimat la 216 mii de euro plus TVA iar procedura sa de valorificare este suspendată până la clarificarea situaţiei juridice a terenului.

Din activele scoase la vânzare mai face parte un teren de 331 de mp de pe Bd Primăverii nr. 50. Terenul a fost evaluat la 941 de mii de euro plus TVA.

La acesta se adaugă 21 de apartamente situate pe Bd Nicolae Bălcescu din centrul Capitalei. Acestea au preţuri de vânzare cuprinse între 52 de mii de euro și peste 216 mii de euro plus TVA.

Valoarea cumulată a activelor imobiliare propuse spre vânzare directă prin RA-APPS este de aproape 7 milioane de euro plus TVA.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus