Oferte locuri de munca top

Ce estimeaza managerii din constructii

Activitatea din acest sector va fi caracterizată în următoarele trei luni de creșteri moderate, potrivit estimărilor din luna august ale managerilor din construcții.

Astfel, în cadrul anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, managerii din cosntrucții au estimat creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi ăn sectorul construcțiilor (sold conjunctural +6%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, ei preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

La rândul lor, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de  creștere a activităţii economice (sold conjunctural +20%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +14%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%).  Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +25%).

Conform estimărilor din luna august 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

 

 

 

Citiți și:

A fost aprobat un proiect rezidential de lux in Capitala

300 mil euro pentru realizarea unei variante ocolitoare

Cat costa casele pe structura metalica  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Ce estimeaza managerii din constructii

Managerii din construcții sunt mai optimiști, după cum arată ancheta de conjunctură realizată luna aceasta de către Institutul Național de Statistică (INS).

Ei prognozează că activitatea din acest sector va înregistra, în următoarele trei luni, o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +26%).

De asemenea, managerii din construcții estimează o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%).

Totodată, ei preconizează creșterea preţurile lucrărilor de construcţii (sold conjunctural +16%).

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Servicii

Conform estimărilor din luna iulie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +39%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +36%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Comerţ cu amănuntul

În acest sector, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o creștere moderată (sold conjunctural +9%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%). Pentru următoarea perioadă, ei estimează o creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%).

Aceste rezultate au fost obţinute de INS prin intermediul anchetelor de conjunctură, reflectând estimările făcute de managerii întreprinderilor cu privire la tendinţele de evoluţie ale activităţii economice. Acestea sunt anchete calitative, al căror scop este analiza tendinţei de evoluţie a indicatorilor economici pe termen scurt şi mediu. fiind complementare anchetelor statistice cantitative, de care diferă prin metodă şi utilizare. Specificitatea anchetelor de conjunctură este că în loc de cifre exacte, răspunsul obişnuit îl constituie o apreciere a repondentului faţă de nivelul “peste normal/ normal/ sub normal”, în cazul întrebărilor de nivel, sau de genul: “a crescut/ la fel/ a scăzut” sau “va creşte/ la fel/ va scădea”, în cazul întrebărilor care indică o evoluţie în timp a unui fenomen. Răspunsurile primite (managerii întreprinderilor din eşantionul supus cercetării statistice aleg o singură variantă de răspuns la acest tip de întrebări) sunt apoi prelucrate, iar rezultatul final se obţine sub forma unui sold conjunctural procentual, obţinut ca diferenţă între procentajul celor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

 

Citiți șiȘ

Un cunoscut dezvoltator pregateste un cartier la malul marii  

Ansamblu mixt, in pregatire in Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Ce estimeaza managerii din constructii

Având în vedere intensificarea activității în construcții pe măsură ce intrăm în perioada de vară ne putem aștepta la creșteri în acest sector al economiei. Potrivit estimărilor din luna aprilie 2019 făcute de managerii din construcții în cadrul anchetei de conjunctură derulată de Institutul Național de Statistică, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +29%).

De asemenea, managerii din construcții estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, mnagerii preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +26%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

În contradicție cu managerii din construcții carew estimează creșterea numărului de salariați, manageriii din industrie și servicii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se estimează cel mai ridicat nivel al soldului conjunctural (sold conjunctural +37%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun, se estimează scădere (sold conjunctural -36%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra, de asemenea, creștere (sold conjunctural +21%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +24%).

Servicii

Conform estimărilor din luna aprilie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +11%).

Ce estimeaza managerii din constructii

Pentru următoarele trei luni, potrivit estimărilor managerilor din construcții, în activitatea din acest sector se va înregistra o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -29%).

Managerii din construcții estimează, de asemenea, scăderea numărului de salariaţi (sold conjunctural -17%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, ei preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +11%), potrivit anchetei de conjunctură realizată în luna decembrie 2018 de către Institutul Național de Statistică

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -5%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +1%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere moderată (sold conjunctural -6%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +18%).

Servicii

Conform estimărilor din luna decembrie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Ce estimeaza managerii din constructii

Managerii din construcții, chestionați în cadrul unei anchete de conjunctură derulată de Institutul Național de Statistică,  preconizează pentru următoarele trei luni că volumul producției va înregistra o scădere (sold conjunctural -23%).

Managerii estimează, de asemenea, o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -16%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii managerii preconizează  creșterea moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%)

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +5%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Servicii

Conform estimărilor din luna noiembrie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%). Conform estimărilor făcute de managerii din domeniu, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

 

 

Citiți și:

Procedura de atribuire, anulata de trei ori din cauza valorii subestimate

Proiecte cu 12 blocuri, in pregatire

5 mil euro pentru reabilitarea unui drum judetean

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Ce estimeaza managerii din constructii

Managerilor din sectorul construcțiilor pare să le fi revenit optimismul. În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2018, realizată de Institutul Național de Statistică, ei preconizează o creștere a activității în construcții.

Astfel, managerii sunt de părere că în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%).

În ceea ce privește salariații, ei estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

În schimb, referitor la preţurile lucrărilor de construcţii managerii din construcții preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +14%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +18%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +14%).

Servicii

Conform estimărilor din luna august 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Ce estimeaza managerii din constructii

Managerii companiilor de construcții, care au răspuns în cadrul anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, au estimat că până la finele lunii septembrie are loc o creștere a activității în acest domeniu.

Astfel, potrivit estimărilor din luna iulie, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă

De asemenea, managerii din construcții estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, ei preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

Industrie prelucrătoare

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, în cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra tendinţă de creștere (sold conjunctural +29%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +26%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +25%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +14%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

Servicii

Conform estimărilor din luna iulie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Ce estimeaza managerii din constructii

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie, realizată de către Institutul Național de Statistică, managerii din construcții au estimat că în perioada următoarelor trei luni, în acest sector se va înregistra o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +23%). De asemenea, managerii din construcții estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +14%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

 

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creștere (sold conjunctural +40%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, cât și pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor, se va înregistra scădere moderată (solduri conjuncturale -12%, respectiv -9%).

Referitor la numărul de salariaţi managerii estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale aceștia prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

 

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +23%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

 

Servicii

Conform estimărilor din luna iunie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%).

În sectorul de servicii managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

 

Citiți și:

Doua proiecte rezidentiale in pregatire in nordul Bucurestiului

Investitori belgieni pregatesc demarea unui proiect ultracentral

Amplu proiect imobiliar, mai aproape de start in nordul Capitalei

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Ce estimeaza managerii din constructii

Pentru următoarele trei luni, managerii din construcţii estimează creșteri ale indicatorilor din acest sector. Astfel, ei mizează pe creșterea volumului producţiei din acest sector.  Numărul managerilor care estimează creștere este cu aproape 30% mai mare decât al celor care cred că activitatea va scădea, potrivit anchetei de conjunctură realizată în luna aprilie de Institutul Național de Statistică.

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi în construcții (sunt cu 8% mai mulți manageri care estimează creștere față de cei care nu sunt de acord cu această evoluție).

Pe lângă creșterea volumului de activitate, creșterea moderată a prețurilor, managerii cred că în următoarele trei luni vor ave loc și majorări ale preţurile lucrărilor de construcţii (cu 18% mai mulți manageri estimează creșterea prețurilor față de cei care nu cred acest lucru).

Industria prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +13% – diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +21%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +7%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%). P

entru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

Servicii

Conform estimărilor din luna aprilie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +7%).

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Ce estimeaza managerii din constructii

Managerii firmelor de construcții preconizează pentru următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -24%). Totodată, ei estimează şi o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -17%), potrivit anchetei de conjunctură din luna octombrie 2017 a Institutului Național de Statistică.

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor, managerii din construcţii preconizează că vor avea loc scumpiri (sold conjunctural +16%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii valorii unui indicator statistic.

Industria prelucrătoare

Managerii din industria prelucrătoare preconizează creșterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice aceştia estimează o tendinţă de creștere accentuată (sold conjunctural +50%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a băuturilor ei consideră că se va înregistra o tendință de scădere (sold conjunctural -24%).

Pentru preţurile produselor industriale managerii prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%), în timp ce pentru numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +7%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni şi o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +31%).

Servicii

Conform estimărilor din luna octombrie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%).

În sectorul de servicii se estimează şi o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +7%).

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia octombrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Ce estimeaza managerii din constructii

Ce tendințe estimează managerii până la finalul lunii octombrie, reiese din sondajul realizat de Institutul Național de Statistică.

În ceea ce privește activitatea în sectorul construcțiilor, potrivit anchetei de conjunctură din luna august 2017, managerii firmelor de construcții preconizează pentru următoarele trei luni creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

Managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii aceștia preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +8%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii valorii unui indicator statistic.

Industrie prelucrătoare.

În acelși timp, la nivelul înrtregii economii, managerii estimează tendințe de creștere a activității în comerțul cu amănuntul și creștere moderată în industrie  și servicii. Numărul de salariaţi va înregistra stabilitate în industrie și servicii.  Creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul și creștere moderată în industrie.

Industria prelucrătoare

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creștere mai semnificativă (sold conjunctural +25%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +14%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +18%).

Servicii

Conform estimărilor din luna august 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Ce estimeaza managerii din constructii

Managerii întreprinderilor estimează că în activitatea de construcții se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creștere a volumului de producție, cu un sold conjunctural de 26%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Totodată, managerii estimează o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural 10%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural 11%).

Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii valorii unui indicator statistic. INS a stabilit următoarele praguri de interpretare a soldurilor conjuncturale:
* relativă stabilitate – până la ±5%;
* creștere sau scădere moderată – de la ±6% până la ±15%;
* creștere sau scădere – de la ±16% până la ±40%;
* creștere sau scădere accentuată – peste ±40%.


Ce cred managerii întreprinderilor despre tendințele din alte domenii de activitate
În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului de producție (sold conjunctural 10%).

Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendință de creștere accentuată (sold conjunctural 42%). Pentru prețurile produselor industrial se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural 7%). Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 5% pe total industrie prelucrătoare.

În sectorul comerțului cu amănuntul, managerii au estimate pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural 28%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural 25%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural 12%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează relativă stabilitate a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural 4%).

Conform estimărilor din luna iunie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural 14%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural 4%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural 2%).

Un comentariu;

Un comentariu;

  1. Broantes said:

    Cred ca nici patronii PSD nu sunt de acord cu asemenea estimari !

Sus