Oferte locuri de munca top

Ce contracte de 1,5 mld euro au fost semnate

Peste 31 de mii de contracte de finanţare aferente actualului program de dezvoltare rurală inclusiv proiecte fazate din perioada anterioară de finanţare au fost semnate.

Valoarea cumulată a proiectelor finanţate este de 1,5 miliarde de euro.

“Prioritatea o reprezintă contractarea cât mai rapidă a beneficiarilor selectaţi, astfel încât implementarea proiectelor să înceapă rapid”, a declarat directorul general AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

Pentru infrastructura de acces agricol și silvic AFIR a primit 598 de cereri de finanţare cu o valoare totală a finanţării nerambursabile de peste 600 de milioane de euro din care au fost selectate105 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 101 milioane de euro.

Pentru investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de bază în mediul rural finanţate prin s.M 7.2 AFIR a primit 1802 proiecte în valoare de 1,75 miliarde de euro.

Investiţiile în infrastructură, realizate prin proiectele contractate până la sfârșitul lunii februarie, vor asigura construirea sau modernizarea a peste 702 km de conducte de canalizare și a peste 352 km de conducte de alimentare cu apă.

Prin componenta de infrastructură de interes local s-a finanţat construcţia sau modernizarea a peste 1300 km de drum comunal.  Investiţiile în infrastructura educaţională și social – creșe, grădiniţe, after-school, școli profesionale finanţate prin PNDR 2020 deserversc peste 900 de mii de locuitori din mediul rural.

Alte direcţii de finanţare prin PNDR vizează instalarea tinerilor fermieri, proiecte ce vor primi în total 225 de milioane de euro.

Aproximativ 35 de milioane de euro vor merge ca sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici și peste 105 milioane de euro însumează proiectele aprobate pentru crearea și dezvoltarea de activităţi neagricole.

Plăţile efectuate de AFIR până în prezent în contul beneficiarilor PNDR 2020 se ridică la  1,3 miliarde de euro echivalentul unui grad de absorbţie efectivă de peste 20% a fondurilor disponibile până în 2023, potrivit reprezentanţilor Agenţiei.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus