Solplanet x AeroFix

Castelul Tekely, scos la vânzare prin licitaţie

TEKDin lipsă de fonduri pentru restaurarea monumentului istoric din localitatea Comlod nr 35, comuna Milaş, autorităţile judeţene din Bistriţa Năsăud organizează licitaţia pentru vânzarea acestuia.

Castelul Tekely a fost catalogat drept monument istoric grupa A şi poate fi utilizat pentru activităţi muzeistice, sociale, de învăţământ şi turism cu respectarea legii 422/2001, privind protejarea monumentelor istorice.

Imobilul are un regim de înălţime beci + parter, beci cu trei camere cu suprafaţa de 230 mp. La parterul imobilului sunt 14 camere cu suprafaţa construită de 400 mp.Suprafaţa totală a terenului este de aproape 8.000 mp. Licitaţia porneşte de la preţul de peste 500 de mii de lei plus TVA.

Consilierii judeţeni au decis la sfârşitul lunii mai organizarea licitaţiei după mai multe iniţiative de restaurare care au rămas fără rezultat. În prezent monumentul este în stare avansată de degradare.

Ofertele de participare la licitaţie pot fi depuse până cel târziu pe 18 septembrie ora 12. Licitaţia va avea loc pe 21 septembrie, ora 9 la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, piaţa Petru Rareş nr. 1.

Un comentariu;

Sus