Oferte locuri de munca top

Care este stadiul Drumului Expres Craiova – Pitesti

Se lucrează în ritm susținut pe tronsoanele II și III ale Drumului Expres Craiova – Pitești. Pe șantier se află peste 2100 de oameni și 720 de utilaje.

Peste 90% din Tronsonul II al Drumului Expres Craiova – Pitești este realizat.

Dacă vremea va fi favorabilă construcțiilor, curând se va circula pe primii km de drum expres din România din cei 121 care vor fi realizați în total, afirmă secreatarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Tronsonul II are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Ce solutii au gasit oficialii pentru evitarea blocarii lucrarilor pe A0

Lotul I al Tronsonului II

* Se lucrează la așternerea mixturilor asfaltice

* Se fac lucrări hidrotehnice

* Pe viaductul peste Olteț se montează tablierul pe ultima deschidere a viaductului, se lucrează la armarea și turnarea plăcii de supra-betonare, precum și la hidroizolație. Se fac umpluturi în spatele culeelor viaductului.

* Se lucrează la realizarea tablierului metalic al podului de cale ferată, în vederea finalizării lucrărilor de sub-traversare a căii ferate.

* Se realizează elementele de siguranță a circulației: se montează semnalizarea verticală, se fac marcajele orizontale și se amplasează parapetul median, precum și panourile anti-orbire.

Lotul 2 al Tronsonului II

* S-au finalizat armarea și turnarea plăcii de supra-betonare, pe viaductul peste Olt. Și se lucrează la hidroizolație.

* Se fac lucrări hidrotehnice

* Se lucrează la montarea elementelor de siguranță a circulației

* Se fac lucrări de taluzare și de așternere pământ vegetal

* Continuă lucrările de așternere a mixturilor asfaltice.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Lucrările prevăd realizarea a 10 intersecții rutiere și a 75 de poduri și pasaje.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus