Oferte locuri de munca top

Corporatistii din Bucuresti cauta zona de Centru-Nord

DSC04524Zona de Centru-Nord a Capitalei ramane in continuare cea mai cautata de chiriasii de spatii de birouri, inregistrand un volum mai mult decat dublu fata de prima jumatate din 2013. Pe locul 2 in topul zonelor preferate de chiriasi a urcat in primul semestru din acest an zona Centru-Vest, iar Nordul a coborat pe trei.   Zona ultracentrala se afla pe locul patru, urcand cu o pozitie, la un volum de spatii inchiriate aproape egal cu cel din prima jumatate din 2013, se arata intr-un studiu realizat de consultantul ESOP.

Mirela Raicu, Manager Divizie Birouri Corporate in cadrul ESOP Consulting l CORFAC International, a declarat: „Zona de centru-nord a fost si va continua sa ramana si in urmatorii 1-2 ani cel mai tranzactionat perimetru din Bucuresti pe piata birourilor, din doua ratiuni majore: chiriasii au un interes crescut pentru aceasta zona, datorita proximitatii ei de aeroport, de zone rezidentiale de top si institutii de invatamant privat si pentru ca aici exista oferta bogata de spatii de birouri noi sau relativ recent construite, de calitate inalta.”

Volumul ofertei din zona de Centru-Nord se ridica la 450.000 mp in cladiri de clasa A, B si C, insumand 39% din totalul spatiilor din Bucuresti. Datorita concurentei intre cladiri chiriile din aceasta zona sunt cu 5-10% mai atractive decat alte zone ale Capitalei.

Potrivit reprezentantilor ESOP dinamica accentuata a tranzactiilor din semestrul 1 2014 se va mentine pentru urmatoarele 6-12 luni, in contextul existentei in continuare a unui volum mai mare de intentii si analize de relocare, demarate de companii.

„Din punct de vedere al zonelor preferate, in urmatoarele 6-12 luni nu credem ca vor fi schimbari de pozitionari si surprize, zona de centru-nord va ramane lider in topul tranzactionarilor.

Pe termen lung insa, credem ca este necesar si speram ca se va trece la un mod de dezvoltare mai echilibrat al orasului, existand deja dezvoltatori importanti ce evalueaza achizitia de terenuri sau demararea de proiecte si in alte zone, in special in cea de centru-vest”, precizeaza Mirela Raicu.

Sus