Solplanet x AeroFix

BERD ne situează printre ţările cu cea mai rapidă creştere economică din sud-estul Europei

EBRD_hq_in_LondonEconomia României va crește cu circa 3% în 2015 și cu 3,2% în 2016, plasându-se printre economiile cu cea mai rapidă creștere dintre ţările din sud-estul Europei, estimează Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Previziunile optimiste ale BERD sunt însoţite şi de măsuri de sprijin pentru economia noastră.

Astfel, Consiliul Director al BERD a aprobat o nouă strategie pentru România, strategie care va ghida investiţiile băncii în ţara noastră pentru următorii patru ani.

Noua strategia stabileşte trei priorităţi:

  • extinderea accesului la finanțare prin stimularea creditării și dezvoltarea piețelor de capital
    • reducerea disparităților regionale și stimularea incluziunii prin intermediul infrastructurii
    • creșterea competitivității în sectorul privat prin investiții orientate.

Matteo Patrone, director BERD pentru România, a declarat:

„Vom lucra pentru a stimula creșterea economică a sectorului privat din România, ajutând prin extinderea accesului la finanțare, cu accent pe dezvoltarea pieței de capital. Cu o economie în revenire, condițiile sunt potrivite pentru ca firmele să îşi sporescă nivelul decompetitivita prin structuri de finanțare echilibrată și practici de management îmbunătățite.

BERD va lucra pentru a reduce disparitățile regionale prin finanțarea infrastructurii esențiale pentru promovarea incluziunii economice.

Vom combina, de asemenea, investițiile noastre cu suport pentru reformele din sector și guvernanță corporativă îmbunătățită în întreprinderile de stat. ”
BERD este un investitor instituţional de top în România, cu aproape 1,5 miliarde de euro investite în 75 de proiecte în perioada precedentă de strategie de țară.

În total, Banca a investit peste 7 miliarde euro în țară până în prezent și a mobilizat, de asemenea, mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare în toate sectoarele economiei țării.

Sus