Oferte locuri de munca top

Autorizatie de construire contestata pentru un bloc turn dintr-un ansamblu din Bucuresti

Autorizatia de construire a celui de-al patrulea bloc turn dintre cele șase pe care le va avea un mare ansamblu rezidential din Bucuresti a fost contestată de către Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, care a cerut în instanța anularea acesteia.

Blocul face parte din ansamblul rezidențial Estic Park, dezvoltat de către investitorii israelienii de la Israel Land Development Company, pe şoseaua Dobroeşti nr. 55-65, din Sectorul 2.

Blocurile din Estic Park au regimul de înălțime 2Subsoluri + Parter + 11Etaje.

Cu toate că autorizația contestată a fost eliberată în luna februarie a anului treut, totuși dezvoltatorii nu au demarat lucrările la acest bloc, luând în calcul situația incertă.

Potrivit managerului de proiect Valentin Zaharia, din acest ansamblu rezidențial până acum au fost finalziate și vândute două blocuri cu 250 de apartamente.

Sunt în curs de execuție lucrările la al treilea bloc, cu 190 de apartamente, pentru care autorizația de construire a fost eliberată înainte de apariția problemelor legate de disputele dintre cele două autorități publice – primăria de sector și primăria generală – privind legalitatea emiterii de autorizații. La cel de-al treilea bloc se lucrează la fundații.

Teren de peste 5 ha dintr-un municipiu, pregatit pentru dezvoltari rezidentiale

În condițiile contestării autorizației pentru cel de-al patrulea bloc, dezvoltatorul cu siguranță nu se va grăbi să demareze lucrările de execuție.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus