Oferte locuri de munca top

Au fost iniţiate demersurile pentru autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni

poza-8A fost iniţiată procedura de achiziţie publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului tehnic pentru Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni (134 km), care va lega România de Republica Moldova.

Documentaţia de atribuire a fost transmisă la ANAP, care are un termen de 10 zile lucrătoare pentru verificarea acesteia.

Regiunea Moldovei va fi legată de Muntenia prin patru tronsoane de drum:

* Ploieşti – Buzău (65 km);

* Buzău – Focşani (81 km);

* Focşani – Bacău (109 km);

* Bacău-Paşcani (81 km).

În acest moment a fost demarată deja achiziţia contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru aceste drumuri. Documentaţia este în curs de verificare de către ANAP.

În plus, a fost ridicată suspendarea şi în cazul contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş -Ditrău.

De asemenea, tronsonul Ditrău -Târgu Neamţ, care va lega zona Moldovei de Transilvania, va fi supus procedurii de achiziţie publică până la sfârşitul lunii noiembrie 2016.

Alte două proiecte care vor fi demarate pentru îmbunătăţirea infrastructurii în zonă sunt variantle ocolitoare ale municipiului Bârlad şi municipiului Suceava.

„Mă bucur că deja am reuşit să iniţiem demersurile pentru mult aşteptata autostradă ce leagă Moldova de celelalte regiuni ale României şi România de Republica Moldova. Acesta este primul pas, dar, cred eu, cel mai important pentru a consolida infrastructura de transport şi în zona Moldovei, ceea ce va determina dezvoltarea socio-economică a regiunii. La împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, vom avea multiple motive de sărbătoare, inclusiv interconectarea tuturor zonelor ţării noastre prin infrastructura de transport „, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe

Toate aceste proiecte vor fi licitate pentru Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic şi Autorizaţie de Construcţie astfel încât proiectantul să aleagă o soluţie cât mai bună fără să ţină cont de eventualele constrângeri din partea antreprenorului.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus