Solplanet x AeroFix

Alte 80 de blocuri din Sectorul 3 vor fi reabilitate termic

DSC00827Patru contracte de finanţare pentru reabilitarea termică a 80 de blocuri din sectorul 3 al Capitalei au fost semnate pe 21 august de primarul Robert Sorin Negoiţă.

Blocurile sunt înscrise în proiectele pe fonduri europene „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 – FE2, FE5, FE9, FE11”.

 „Mă bucură faptul că am semnat încă patru contracte de reabilitare termică pe fonduri europene, dintr-un total de 11, respectiv 230 de blocuri. Astăzi anunţăm semnarea a încă patru cereri, suntem în procedură de licitaţie şi sperăm că acestea se vor finaliza cât mai repede. Vă pot spune că din tot ce înseamnă bani europeni pentru reabilitare termică, Primăria Sectorului 3 a accesat peste 80% din fonduri şi nu mă refer la Bucureşti, ci la nivel naţional.Pot să spun că Sectorul 3 este campion la reabilitarea termică şi când spun lucrul acesta mă refer strict la perioada iunie 2012 până în prezent”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Cele patru proiecte semnate astăzi prevăd execuţia de lucrări de reabilitare termică pentru un număr de 80 de blocuri, având un total de 6.546 de apartamente.

Valoarea totală a celor patru proiecte este de 143,7 milioane lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de peste 67,4 milioane lei; valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 14,8 milioane lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului: 54,8 milioane lei, iar  valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, aproximativ 6,6 milioane lei.

Sus