Oferte locuri de munca top

Alba: proiect pentru închiderea depozitelor de deşeuri

untitledDepozitele neconforme de deşeuri din judeţul Alba vor fi închise în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 15 milioane de lei.

Lucrările pentru închiderea celor şase depozite neconforme vor începe în perioada următoare după ce Consiliul Judeţean a anunţat semnarea contractelor pentru locaţiile din Abrud, Aiud, Blaj, Cîmpeni, Cugir şi Ocna Mureşului.

În contract sunt incluse lucrări de profilare a depozitului de deşeuri existent prin sistematizarea masei de deşeuri în zona de reabilitare, profilarea deşeurilor şi taluzare, compactarea masei de deşeuri şi aplicarea straturilor finale. Protejarea amplasamentului va presupune construcţia unui sistem de apărare împotriva inundaţiilor şi a unor sisteme de drenare a apelor pluvial, realizarea unui gard de împrejmuiure şi aplicarea unui program de monitorizare a mediului.

Constructorii desemnaţi de autorităţile locale sunt asocierea condusă de Hidroconstrucţia SA şi compania Interdevelopment SRL care se va ocupa de lotul 2 de lucrări de la Aiud.

Durata de execuţie a lucrărilor a fost stabilită la un an de la data începerii, potrivit comunicatului emis de CJ Alba.

Activitatea de depozitare a deşeurilor a fost sistată în 2013 la Aiud şi Ocna Mureş şi în 2009 la restul depozitelor.

Sus