Oferte locuri de munca top

AFI Palace Cotroceni, evaluat la peste 400 mil. euro

AFI Park & AFI Palace Cotroceni

AFI Palace Cotroceni

Valoarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, activul cel mai mare și mai important al companiei AFI Europe, a crescut cu 7% în ultimul an, la finele lunii septembrie acesta era evaluat la 401 milioane de euro. Valoarea totală a activelor AFI este de 670 milioane de euro.

Venitul operațional net al AFI Palace Cotroceni a fost de 7,4 milioane de euro în trimestrul 3 și de 22 milioane de euro în primele nouă luni ale lui 2014, ceea ce reprezintă o creștere cu 4%, în comparație cu aceleași perioade din 2013. În baza rezultatelor înregistrate în primele nouă luni, venitul operațional net pentru 2014 este estimat să ajungă la aproximativ 30 de milioane de euro.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni, cu excepția hipermarketului, au crescut cu 4,3% în trimestrul 3 2014 și cu 3,7% în primele nouă luni ale anului în comparație cu aceleași perioade ale anului trecut. În prezent, rata de ocupare este de peste 98%.

AFI Palace Ploiești a fost evaluat la 66 de milioane de euro la 30 septembrie 2014, în comparație cu valoarea de 56,5 milioane de euro de anul trecut. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploiești este de 99%.

“AFI Europe România înregistreză o îmbunătățire constantă a rezultatelor sale financiare. Valoarea activelor noastre generatoare de venit, proiectelor aflate în construcție și a terenurilor din portofoliu a crescut semnificativ la 670 de milioane de euro, cu o rată de ocupare medie a activelor generatoare de venit de 98% și NOI de peste 27 de milioane de euro în primele nouă luniale anului 2014. Ne propunem să continuăm acestă rată de dezvoltare cu noi clădiri de birouri și centre comerciale care urmează să fie construite în viitorul apropiat”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Pe segmentul birouri, AFI Park 1 a fost evaluat la 28 milioane de euro, iar AFI Park 2 la 27,5 milioane de euro.

În prezent, trei clădiri se află în construcție, inclusiv AFI Park 3, a căror finalizare și predare către chiriași este programata pentru decembrie 2014, iar AFI Park 4 si 5 vor fi livrate în trimestrul 4 din 2015.

Sus