AFI Europe a cumparat cladirea Bancorex din Bucuresti

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a achiziționat clădirea de birouri ”Bancorex” de pe Calea Victoriei nr. 15, lângă Palatul CEC din București.

Tranzacția a fost evaluată la aproximativ 27 de milioane de euro.

Clădirea a fost cumpărată de la grupul austriac Immofinanz, care a preluat în martie 2021, de la Banca Comercială Română, proprietatea situată în apropierea Kilometrului 0 al Bucureștiului, lângă Centrul Vechi. Tranzacția face parte din strategia Immofinanz de optimizare a portofoliului deținut pe piața locală.

Finalizată în 1998, clădirea Bancorex, redenumită ulterior myhive Victoriei, a fost prima clădire modernă de birouri din București și cea mai înaltă clădire din centrul orașului, având o suprafață construită de 38.703 metri pătrați.

Renovarea din 2012 a adus proprietatea la standarde moderne, iar acum deține o autorizație de construcție recent emisă pentru o renovare completă.

Această autorizație, necesară pentru conversia într-o proprietate de Clasă A, a fost transferată cumpărătorului.

În urma noii autorizații de construcție, proprietatea renovată va oferi spații de birouri, zone comune și diverse facilități suplimentare, cum ar fi săli de conferințe, zone de relaxare și evenimente sociale pentru chiriași.

Cu această nouă achiziție, AFI Europe ajunge la un total de peste 300.000 de metri pătrați închiriabili de spații de birouri în România, consolidându-și poziția de lider în industria imobiliară din țară.

„Obiectivul nostru este să transformăm această proprietate emblematică într-un proiect modern, de Clasă A, cu utilizare mixtă, care să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate. Ne dorim o clădire sustenabilă, conformă cu cerințele ESG, care să devină destinația ideală pentru desfășurarea activității profesionale sau petrecerea timpului liber în centrul Bucureștiului”, a declarat Doron Klein, Deputy CEO AFI Europe & CEO AFI Europe România și Republica Cehă.

AFI Europe vizează obținerea celei mai înalte certificări de sustenabilitate pentru această clădire, o prioritate pentru toate proprietățile din portofoliul AFI.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus