Oferte locuri de munca top

Un singur ofertant pentru lucrarile de urgenta la planseul Pietei Unirii

O singură ofertă a fost depusă pentru lucrările urgente ce trebuie să fie realizate în Piața Unirii, pentru a evita colapsul planșeului de acoperire a râului Dâmbovița. Proiectul are o valoare estimată la peste 170 milioane euro, echivalentul a circa 840 milioane lei.

Evaluarea tehnică și financiară va fi realizată până pe 6 decembrie 2023.

Ofertantul interesat de lucrările pentru Regenerarea spațiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii este asocierea Construcții Erbașu (lider) – Concrete & Design Solutions – Bog’Art, împreună cu mai mulți subcontractanți.

Contractul are două obiective:

* obiectiv nr. 1: planșeu peste râul Dâmbovița din Piața Unirii;

* obiectiv nr. 2: pasaj Unirii – etapa 2.

Pentru ambele obiective au fost întocmite documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții de proiectantul Concrete & Design Solutions SRL – Yardman SRL – Bau Stark SRL – Euro Building Ideea SRL.

Durata maximă estimată de realizare este de 9 luni proiectare și 24 luni execuția lucrărilor.

Primăria Sectorului 4 a sesizat MDLPA în luna martie a acestui an asupra faptului că planșeului Unirii, situat în municipiul București, zona Piața Unirii, și care acoperă râul Dâmbovița între intersecția dintre străzile Căldărari, Halelor și Bulevardul Dimitrie Cantemir, se află într-o stare avansată de degradare, conform expertizei tehnice realizate asupra planșeului, în anul 2022.

Trei oferte pentru un contract de aproape 16 mil euro

Conform expertizei tehnice, au fost propuse două soluții de aplicare a lucrărilor de intervenție:

* structura rutieră: modernizarea planșeului – implică lucrări la partea carosabilă a străzilor afectate (Căldărari, Splaiul Independenței, B-dul Unirii, B-dul Dimitrie Cantemir), trotuare, alei și spații verzi.

* structură planșeu:

Soluția 1 – lucrări de consolidare a structurii existente a planșeului Unirii (dezafectarea planșeului de toate construcțiile amplasate pe suprafața sa, decopertarea straturilor rutiere, demolarea plăcii de suprabetonare, demolarea podurilor boltite, realizarea unei hidrolații performante, lucrări de consolidare etc.);

Soluția 2 – demolarea completă a structurii de rezistență care susține planșeul Unirii (desfacerea straturilor rutiere, mutarea arborilor, demolarea completă a planșeului, demolarea podurilor boltite, înlocuirea structurii existente cu o strucutră nouă care să răspundă cerințelor de trafic și capacității de tranzit a debitelor de pe râul Dâmbovița, suprastructură din grinzi prefabricate etc.)

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus