Solplanet x AeroFix

430 de proprietăţi din Bucureşti sunt oferite la preţuri de peste 1 mil. euro

vila 1O vilă din centrul Bucureştiului, clasată în mod oficial ca monument istoric,  este scoasă la vânzare la suma de 2,2 milioane de euro, potrivit portalului Imobiliare.ro.

În momentul de față, în Capitală există 430 de proprietăți rezidențiale cu un preț de vânzare mai mare de 1 milion de euro, dintre care 378 sunt de vile, restul fiind apartamente.

Amplasată în zona Victoriei, vila de 2,2 milioane de euro, a câștigat ediția din 2012 a Anualei de Arhitectură, secțiunea Restaurări – competiție în cadrul căreia a concurat cu obiective precum Muzeul de Artă al României și Banca Națională a României. Proiectul a fost realizat de arh. Iulia Stanciu și Florian Stanciu, în colaborare cu arh. Dan Jianu, de la biroul Starh ACD.

Locuința este structurată pe demisol, parter, etaj și mansardă și dispune de o suprafață utilă de 500 de metri pătrați, compartimentată în opt camere (plus dependințe). Suprafața terenului aferent este de 400 de metri pătrați.

Realizat în perioada 2009 – 2012, procesul de renovare și reconsolidare a avut ca scop atât consolidarea structurii, cât și păstrarea identității inițiale a imobilului, prin recuperarea valorilor arhitecturale originale (fresce, stucaturi, uși, ferestre etc.).

Finalizată în anul 1870, construcția este, potrivit descrierii oficiale a proiectului, una tipică pentru sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, fiind amplasată pe o stradă într-o zonă protejată, cu o arhitectură eclectică, ce combină elemente decorative în stil neoclasic și neoromânesc cu unele orientale.

 

 

Sus