Solplanet x AeroFix

3,5 ha de teren din Suceava devin disponibile pentru constructii

Interdicţia de executare a unor lucrări de construcţii pe suprafaţa de 3,58 ha pe versantul N-E între Artera de Legătură și Calea Cernăuţilor din municipiul Suceava a fost ridicată de autoritățile judetene.

Terenul este situat între între strada Mircea Septilici și 50 de metri nord-vest față de intersecția dintre Calea Cernăuților cu Artera de le­gătură și strada Nicolae Labiș.

În zonă autorizarea și promovarea de construcții poate fi admisă numai cu asumarea de către investitor a vulnerabilității zonei de versant la alunecări în condițiile de solicitare seismică. Luîndu-se în considerare aceste as­pecte, se recomandă ca pozi­ționarea construcțiilor să nu ­pre­­zinte extinderea amprentei lor în zona de dezvoltare a suprafețelor cu minim coeficient de stabilitate, să se evite dezechilibrul zonei de amonte și efectele defavorabile asupra construcției în cazul ce­dă­rii aces­teia.

Regimul de înălţime a noilor construcţii recomandat aici este S+P+M  sau P+E+M.

În documentaţii sunt recomandate pentru realizarea fundațiilor – fundarea directă cu sau fără intervenții de îmbunătățire a terenului sau fundarea pe piloți scurți, executați la fața locului.

Se impune însă promovarea obligatorie a lucrărilor de amenajare a su­prafeței terenului, de drenare și intercepți a apelor de șiroire, pentru limitarea infiltrațiilor de apă și a acțiunii de degradare a acestora.

Se recomandă asigurarea unor coeficienți reduși de ocupare și utili­zare a terenului, evitarea reali­­zării unor lucrări de stocare a apei – ia­zuri, piscine, intercepția și co­lec­ta­r­ea scurgerii apelor din pre­­­­ci­­pitații și evacuarea controlată a acestora, lucrări de drenaj.

În 1997 s-au interzis pentru prima dată lucrările de construcţii noi pe mai mulţi versanţi din Suceava supuși riscurilor naturale. În 2009 pe versantul Nord-Est au fost executate lucrări  de consolidare. În 2010 a fost aprobată ridicarea interdicţiei de construire pentru trei străzi din zonă.

De această dată ridicarea interdicţiei a fost solicitată de proprietarii de terenuri  SC MER-DUM SRL, Petrecu Maria, Filipciuc Georgiana și Hanușteac Ioan, potrivit presei locale.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus