Solplanet x AeroFix

30 mil euro costa eliminarea deseurilor pe un tronson de autostrada

La aproximativ 30 milioane de euro se ridică valoarea estimată pentru tratarea și eliminarea deșeurilor rezultate în urma eliberării amplasamentului unui tronson de autostradă. Lucările de decontaminare vor avea o durată de 18 luni.

În acest sens, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a lansat recent în licitație deschisă contractul pentru tratarea și eliminarea deșeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg), rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Braşov-Cluj-Borş, sector 2B, km10+500 şi depozitat în depozitul temporar de deșeuri periculoase de la Fața Dealului, comuna Moldoveneşti, Județul Cluj.

Pe lânga acesta, CNAIR a optat pentru achiziția ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui oferta va fi declarată câstigătoare în cadrul procedurii de achiziție publică, cu o valoare de 10% din valoarea estimata a contractului. Astfel, valoarea totală estimată a contractului este de 143.078.124 lei, iar împreună cu serviciile noi similare va ajunge la 157.385.936 lei fără TVA.

Criteriul de atribuirea ales este „cel mai bun raport calitate – preț”.

Durata contractului este de 18 luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 februarie 2021.

Durata de executie a contractului este maxim 18 luni din care: maxim o lună pentru activitatea de proiectare și maxim 17 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus