Oferte locuri de munca top

18 terenuri din Sibiu vor fi repartizate pentru construcţia de locuinţe

Sibiu33Piata MareÎn Cartierul Tineretului din Sibiu au rămas libere 18 terenuri, după ce tinerii cărora le-au fost repartizate iniţial nu au început construcţia unei locuinţe. Ca urmare acestora li s-a retras dreptul de folosinţă gratuită.

Primăria Municipiului Sibiu doreşte să repartizeze aceste terenuri altor tineri.

În acest scop primarul interimar Astrid Fodor a dispus constituirea Comisiei pentru punerea în aplicare a Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani pentru construirea unei locuinţe.

În vederea atribuirii celor 18 terenuri disponibile,  Comisia va primi dosare în perioada 24 august – 16 octombrie 2015. Aşa cum prevede legislaţia, aceste terenuri vor fi atribuite în folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei.

Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, a declarat: “În urma acestei proceduri, 18 familii de tineri sibieni vor avea posibilitatea să îşi construiască o casă a lor. Comisia va analiza în detaliu fiecare dosar depus, dar îi rugăm şi pe tineri să alcătuiască dosarele cu foarte mare atenţie şi să depună toate documentele, până la termenul limită.”

Cei care depun dosare trebuie să îndeplinească următoarele criterii generale:

  • au împlinit vârsta de 18 ani la data depunerii cererii;
  • nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi;
  • părinţii acestora nu deţin sau nu au deţinut în ultimii 10 ani în proprietate un teren în suprafaţă mai mare de 500 m2 în mediul urban sau de 5.000 m2 în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

Dosarele depuse vor fi evaluate de Comisie şi vor primi punctaj în funcţie de criteriile specificate. După stabilirea punctajelor şi aprobarea listei finale, atribuirea loturilor de teren cu suprafaţă care variază între 264 şi 420 m2 se va face prin tragere la sorţi.

Sus