Oferte locuri de munca top

11 blocuri vor fi construite in Sectorul 1 pentru tinerii cu venituri reduse

Beneficiarii unui amplu proiect de construire de locuințe în Sectorul 1 vor fi tinerii cu venituri reduse, medicii și profesorii.

Contractul de finanțare pentru construirea a 11 blocuri de locuințe, în valoare totală de 165,6 milioane lei, a fost semnat astăzi de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, la Ministerul Dezvoltării.

Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Blocurile vor avea un număr total de 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 apartamente cu trei camere, aria desfășurată totală, inclusiv subsol, a celor 11 imobile fiind de aproximativ 34.638 mp.

Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafață de 30.663 mp, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi, 400 de locuri de parcare și vor fi montate  stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje și sunt imobile nZEB plus, cu performanță energetică foarte ridicată la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero și este acoperit cu energie din surse regenerabile.

Trei blocuri turn de locuinte, in pregatire spre a fi construite in provincie

Pe terasele acestora vor fi instalate panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la rețeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Național.

“Garsonierele și apartamentele vor fi repartizate celor care au cu adevărat nevoie de ele, pe criterii clar stabilite, și nu clientelei de partid așa cum erau vechile obiceiuiri ale fostelor administrații PNL și PSD”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus