Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrarile de reabilitare a infrastructurii in judetul Mures

Orașele mureșene Sovata și Iernut vor avea la dispoziție un buget total de peste 6 milioane de euro, pentru investiții în infrastructura social-edilitară. Lucrările de reabilitare vor începe în această primăvară.

Amenajare centru cultural și zonă pietonală centrală în orașul Sovata

Proiectul din Sovata se va implementa în două locații, având și două categorii de investiții. Pe amplasamentul de pe str. Principală, nr. 161 se va amenaja Centrul cultural, iar pe amplasamentul de pe str. Principală, nr. 157 se va amenaja zona pietonală centrală.

Construirea unui Centru cultural în centrul localității, cu destinații multiple (culturale, recreative, educaționale, sociale) se justifică prin necesitatea asigurării de spații corespunzătoare pentru activitatea instituțiilor, organizațiilor, grupurilor de cetățeni din localitate.

Centrul cultural va avea două săli, una cu 500 de locuri și una cu 150 de locuri, într-o clădire cu parter și mansardă parțială, construită pe o suprafață totală de circa 1.430 mp.

Cea de-a doua componentă a proiectului vizează amenajarea unei zone pietonale centrale pe o suprafață de 1.915 mp. Proiectul prevede investiții în realizarea de alei asfaltate, alei din piatră naturală, zone verzi înierbate, arbori și arbuști ornamentali, bănci cu structură din beton armat aparent și șezut din lemn cu fundații din beton simplu, instalații electrice.

Acest proiect are valoarea totală de 14.047.809 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 13.759.003 lei, respectiv 2.954.161 de euro.

Proiectul este prevăzut a se încheia până în 28 februarie 2023.

Îmbunătățirea calității vieții populației în orașul Iernut și satele aparținătoare

Pentru proiectul din Iernut, ansamblul de locuințe sociale este compus din trei blocuri structurate pe câte trei niveluri, tip Parter + Etaj + Mansardă, fiecare cu o suprafață construită de 380.39 mp, o suprafață desfășurată de 1134.61 mp și o suprafață utilă de 944.78 mp.

Locatarii vor beneficia de mobilier și de electrocasnicele necesare în toate încăperile.

Lângă aceste construcții vor fi amenajate un teren de sport multifuncțional și două locuri de joacă pentru copii.

Căminul cultural din Cipău va avea rol de Centru multifuncțional cu capacitatea maximă de 195 persoane, cu o sală de spectacol cu 186 de locuri, cu anexele specifice cu suprafața de maxim 600 mp, pe un teren cu suprafața de 3201 mp.

Amenajările exterioare sunt concepute pentru a asigura accesul pietonal și auto, locuri de parcare, o platformă de colectare a deșeurilor și zone de recreere a viitorilor utilizatori.

Dotările aferente Căminului cultural – Centru multifuncțional au fost adaptate nevoilor locale.

În cadrul aceluiași proiect, modernizarea străzii Gării din Cipău – Tronson 1, în lungime de 1000 m,  prevede realizarea a două benzi de circulație, având lățimea părții carosabile de 5 m, încadrată de acostamente pe ambele parți.

Această investiție va facilita accesul locuitorilor către zona blocurilor sociale și către centrul multifuncțional din oraș.

Proiectul are valoarea totală de 15.490.833 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 14.753.263 de lei, respectiv 3.167.636 de euro.

Acesta este prevăzut a se încheia până în 31 decembrie 2023.

Aceste două proiecte se alătură celorlalte 15 deja contractate, valoarea totală a resurselor financiare implicate fiind de peste 305 milioane de lei, adică mai mult de 66 milioane de euro. Acestor proiecte li se vor adăuga în cel mai scurt timp și altele, pentru a maximiza impactul Programului Operațional Regional în comunitățile urbane mici”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Fondurile alocate prin semnarea celor două contracte provin din resursele Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Finanțarea cheltuielilor eligibile din ambele proiecte este asigurată în proporție de 98%, diferența reprezentând contribuția beneficiarilor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus