Oferte locuri de munca top

Vilele vechi din Capitala raman mai scumpe decat cele noi

Vilele vechi, cu valoare istorica, din Bucuresti sunt mai scumpe dacat constructiile realizate dupa anul 2000, amplasate in zone bine cotate ale Capitalei. Daca imobilele din prima categorie pot ajunge la preturi de peste sapte milioane de euro, cele din a doua ating maxim patru milioane de euro, se arata intr-o analiza realizata de portalul Imobiliare.ro.
In zona Piata Romana-Dacia, o vila finalizata in anul 1912 este scoasa la vanzare la un pret de sase milioane de euro. Imobilul (format din doua corpuri de cladire – unul principal si o anexa) cuprinde 24 de camere, are o suprafata utila de 1.700 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 2.465 de metri patrati. Proprietatea, inclusa pe lista monumentelor istorice, a apartinut omului politic Vintila Bratianu, fiul lui Ion C. Bratianu.
Tot in apropiere de Piata Romana, in zona Piata Amzei, de data aceasta, o vila construita la sfarsitul secolului XIX, in stil baroc, poate fi achizitionata la un pret de cinci milioane de euro. Imobilul este format din trei corpuri distincte si cuprinde un total de 30 de camere. Per total, proprietatea dispune de o suprafata locativa de 1.600 de metri patrati utili si include un teren de 1.076 de metri patrati. In perioada 1993-1995, cladirea a fost complet consolidata si restaurata – tot atunci a avut loc si o extindere a spatiului existent.
In zona Dacia, in apropiere de Gradina Icoanei, proprietarul unei vile finalizate in anul 1926 solicita un pret de 4,5 milioane de euro, potrivit ofertei listate pe Imobiliare.ro. Proprietatea este compusa, de fapt, din doua corpuri de cladire: cel principal, cu o suprafata utila de circa 1.600 de metri patrati, si cel destinat personalului administrativ, cu o suprafata de aproximativ 200 de metri patrati. Per total, cele doua corpuri numara 35 de camere, patru bucatarii, 10 bai, patru balcoane, doua terase si o sera proprie. Tuturor acestora li se adauga curtea, in suprafata de 1.532 de metri patrati.
In zona Floreasca, o vila construita in anul 2003 are un pret cerut de patru milioane de euro. Casa este formata din sapte camere, are o suprafata utila de 490 de metri patrati, precum si o curte de 310 metri patrati utili. Constructia este structurata pe demisol, parter si doua etaje.
In zona Dorobanti, o vila construita in anul 2011 poate fi achizitionata cu aproximativ 2,44 milioane de euro. Cladirea are 15 camere si o suprafata utila de 448 de metri patrati, structurata pe demisol, parter si cinci etaje. Proprietatea dispune de patru locuri de parcare subterane si de alte doua spatii supraterane.
In zona Herastrau, chiar langa lacul cu acelasi nume, proprietarul unei case finalizate in anul 2005 solicita suma de 2,5 milioane de euro. Locuinta este formata din opt camere, are o suprafata utila de circa 410 metri patrati si un teren aferent de 562 de metri patrati. Proprietatea include o terasa cu piscina amenajata si doua garaje.

Sus