Oferte locuri de munca top

Viitorul aeroport de la Brasov va fi racordat la calea ferata

Viitorul aeroport de la Brașov urmează să fie conectat la rețeaua de cale ferată. Investiția pentru realizarea racordului a fost estimată la circa 20 de milioane de euro.

Conducerea Sucursalei Regionale de Căi Ferate (SRCF) Brașov a anunțat că a făcut deja pași concreți pentru racordarea obiectivului la rețeaua feroviară națională, spre a-l face accesibil unui număr cât mai mare de persoane. „Un studiu de traseu preliminar efectuat în cadrul Regionalei a scos în evidență mai multe posibilități de realizare a unui racord feroviar, variante care vor fi analizate într-un studiu de fezabilitate pentru care s-au făcut deja demersuri de includere în lista de investiții finanțate din sursele proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. De asemenea, având în vedere valoarea estimată pentru realizarea efectivă a racordului feroviar al Aeroportului, de aproximativ 20 milioane euro, s-a solicitat includerea acestui obiectiv în Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare, pentru a crește șansele de a i se aloca fonduri”, a precizat dr. ing. Ioan Pintea, directorul SRCF Brașov.

De asemenea, echipa de implementare a proiectului din cadrul Consiliului Județean Brașov a transmis solicitări oficiale tuturor societăților furnizoare de utilități publice, pentru a include în planurile investiționale ale anului 2019 lucrări de extindere a rețelelor până la viitorul aeroport.

Președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a discutat recent cu specialiști de la Distrigaz Sud Rețele și de la Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud despre pașii care trebuie urmați pentru ca rețelele de utilități să fie introduse în cadrul Aeroportului. „Vom întreprinde toate demersurile necesare împreună cu furnizorii de utilități, astfel încât această problemă să fie rezolvată în cel mai scurt timp”, a menționat Adrian-Ioan Veștea.

 

 

 

Citiți și:

Un proiect de peste 400 mil lei, scos la licitatie

Un dezvoltator industrial vrea sa construiasca minim 140.000 mp in 2019

Unda verde pentru reabilitarea unui drum judetean

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus