Oferte locuri de munca top

Viitor sens giratoriu in sudul Capitalei

Un sens giratoriu urmează să fie amenajat în sudul Bucureștiului, într-o zonă aflată în continuă dezvoltare imobiliară și urbană.

În zona adiacentă șoselei Berceni, ca urmare a noilor investiții realizate atât de autoritatea publică locală (lărgire carosabil, amenajare parcări tip park&ride în vecinătatea stației de metrou Berceni) cât și de dezvoltatori privați (construire sedii societăți comerciale, construire clădiri de locuințe), parametrii de trafic au crescut în mod considerabil, depășind estimările proiectantului de specialitate de la momentul întocmirii documentației tehnico-economice pentru lărgirea șoselei Berceni.

Astfel, posibilitatea de schimbare a sensului de mers pe Șoseaua Berceni, prevăzută printr-un sistem de semaforizare avizat de instituțiile cu atribuții în domeniu, este depășită și nu mai poate suporta corespunzător valorile de trafic actuale.

Această situație a fost semnalată de cetățenii care tranzitează zilnic zona, printr-o serie de înștiințări adresate către Direcția Investiții.

În vederea implementării unor măsuri care să rezolve problemele semnalate, a fost adresată o solicitare proiectantului de specialitate în vederea identificării unor soluții corespunzătoare, din care a rezultat propunerea amenajării unui sens giratoriu în zona Poarta 2 — Acces Doosan.

Potrivit indicatorilori tehnico-economici ai obiectivului de investiții: ”Amenajare sens giratoriu Șoseaua Berceni”, aflați în curs de aprobare, valoarea totală a investiției este de 1.453.350 lei, inclusiv TVA, din care lucrările de construcții-montaj se ridică la 1.235.698 lei, cu TVA.

Edilii Sectorului 4 spun că dezvoltarea zonelor rezidențiale, dar și dezvoltarea demografică a sectorului, impune necesitatea derulării investițiilor în care să se țină cont de siguranța cetățenilor prin reducerea numărului de accidente, volumul crescut de trafic, asigurarea fluidizării circulației rutiere și reducerea timpilor de aşteptare a autovehiculelor.

 

 

 

Citiți și:

Aproape 4 mil euro costa construirea unui hotel cu 12 niveluri in provincie

Viitoare hala industriala cu aproape 2 mii mp sc, langa Capitala

Cladire cu 16 niveluri, in pregatire in zona Herastrau

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus