Oferte locuri de munca top

Viitoare parcare supraterana cu circa 400 de locuri

Proiectul de amenajare a unei parcări supraterane într-o zonă aglomerată a municipiului Oradea, respectiv zona Spitalului Județean, pe strada Gheorghe Doja a fost prezent de primarul Ilie Bolojan:

”În afară de faptul că zona este una aglomerată, în paralel cu activitatea propriu-zisă a spitalului se desfășoară și lucrările de construcție la Unitatea de Primiri Urgențe și la clădirea de deasupra acesteia. În etapa următoare, respectiv peste 3 – 4 luni de zile va avea loc organizarea de șantier pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean. Licitațiile pentru cele două proiecte, respectiv pentru reabilitarea clădirii Spitalului Județean și a clădirii Spitalului Municipal, care în total se ridică la 15 milioane de euro, au fost publicate pe 4 martie.

Prin urmare, în partea a doua a verii, în toamnă vom mai avea o nouă organizare de șantier, care va trebui amplasată într-un spațiu și care inevitabil va diminua locurile de parcare în zonă.

La toate acestea se adaugă și etapa a treia de lucrări când se va construi ambulatoriul spitalului și practic nu vom mai avea locuri de parcare în zona respectivă. În această situație se impune amenajarea unei parcări în această zonă aglomerată, iar în acest sens vom realiza o documentație de urbanism și vom face un proiect de regenerare urbană”.

Într-o primă etapă s-a studiat dacă parcarea poate fi realizată în trepte pe deal, dar din punct de vedere a alunecărilor de teren și a celorlalte lucrări care sunt realizate în zonă, s-a dovedit că acest lucru nu este posibil.

Prin urmare, zona care s-a decis să fie studiată pentru amenajarea acestei parcări supraterane cuprinsă în programul de regenerare urbană, este cea dinainte de a ajunge la Spitalul Județean , de pe strada Gh. Doja, pe partea dreaptă.

Tot aici ar urma să se amenajeze încă o bandă suplimentară de circulație pentru viraj dreapta, bandă necesară pentru a intra în parcare și a urca pe deal în zona de servicii a spitalului.

Parcarea ar urma să aibă aproximativ 400 de locuri, numărul exact al locurilor de parcare care vor putea fi realizate urmând să rezulte doar după studiile geo care vor fi făcute la fața locului și după analizarea amplasamentului.

”Costurile acestei investiții pot ajunge undeva între 4-5 milioane de euro. Dacă totul decurge fără probleme, lucrările ar putea începe în toamna acestui an, urmând ca la finalul anului 2020 parcarea să poată deveni operațională. Intenția noastră este ca înspre strada Gh. Doja, înainte de a ajunge la parcare, să realizăm și o zonă de birouri, care să  semene la exterior cu fațada Spitalului Județean după ce va fi reabilitat termic, astfel încât să existe o legătură estetică între cele două clădiri. Totodată, se dorește amenajarea unei pasarele direct din această parcare până în clădirea ambulatorului Spitalului Județean, pentru ca toți cei care au probleme la spital să poată să parcheze în incinta parcării și fără să mai iasă în exterior, să poată ajunge în clădirea ambulatorului”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Costul final al proiectului va fi dat de numărul final al locurilor de parcare și de zona de birouri. Zonă de birouri ar putea fi destinată Spitalului Județean sau ar putea să fie o zonă de cazare pentru medicii specialiști care vor veni să profeseze la Oradea sau pentru rezidenți, dacă blocul care se construiește în spatele Spitalului Municipal nu va face față realităților în acest sens.

Urmează ca în această lună să fie dată o hotârâre de principiu, un acord al Consiliului Local pentru acest proiect de regenerare urbană.

 

 

Citiți și:

Cladire de birouri cu 15 niveluri, in pregatire in Capitala

Un mare afacerist pregateste noi proiecte imobiliare pe litoral

Doua turnuri cu spatii de birouri, in zona de nord a Bucurestiului

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus