Oferte locuri de munca top

Variatii-record de pret la apartamente in primele saptamani din ianuarie

238.JPG Dupa doi ani de ieftiniri proprietarii au majorat preturile apartamentelor pe scoase la vanzare cu 2,6%, in ultima saptamana, anunta portalul imobiliare.ro.
In primele trei saptamani ale lunii ianuarie preturile medii la nivel national au fost de 908 euro pe mp, valoare cu circa 1% mai mare decat cea consemnata la inceputul anului trecut.
Tendinta ascendenta nu este una general valabila, astfel ca, in anumite cazuri, in perioada mentionata au avut loc si ieftiniri notabile. In marile orase, cele mai semnificative variatii, atat in plus, cat si in minus, au fost consemnate pe segmentul locuintelor noi, evolutia valorilor de listare pentru apartamentele vechi fiind mai temperata.
*Bucuresti
Per ansamblu, in primele trei saptamani din 2014, pretul mediu cerut de vanzatorii din Capitala s-a mentinut relativ constant, la 1.061 de euro pe mp – valoare aproape identica cu cea consemnata la finele lui 2013 (1.062 de euro pe mp). In prima jumatate din ianuarie, dezvoltatorii si proprietarii de apartamente noi si-au majorat pretentiile pana la un nivel de 1.205 euro pe mp, dar, dupa o scadere de 1,4% in a treia saptamana a lunii, acest tip de unitati locative se situeaza acum la o valoare medie de 1.188 de euro pe mp, foarte apropiata de cea valabila la sfarsitul lui 2013 (1.184 de euro pe mp). Apartamentele vechi, pe de alta parte, sunt acum cu circa 1% mai scumpe decat la inceputul anului, la un pret cerut de 992 de euro pe mp (fata de 982 de euro pe mp).
*Brasov
In orasul de la poalele Tampei apartamentele noi sunt insa cu aproape 4,3% mai scumpe acum, putand fi achizitionate la o valoare medie de 905 euro pe mp (de la 868 euro pe mp); a treia saptamana din ianuarie a adus cel mai mare avans pe acest segment, de 3,4%. Locuintele din blocurile vechi sunt cu aproape 1% mai ieftine decat la sfarsitul lui 2013; proprietarii cer acum 807 euro pe mp, fata de 814 euro pe mp; si in acest caz insa, a treia saptamana din ianuarie a adus un avans, chiar daca usor (de 0,5%), fata de cea precedenta.
*Cluj-Napoca
Spre deosebire de tendinta ascendenta consemnata la nivel national, in capitala Transilvaniei, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare se situeaza acum la 806 euro pe mp; aceasta valoare este cu 7,5% mai mica decat cea valabila la inceputul lui 2014 (871 de euro pe mp). Declinul a fost sustinut in exclusivitate de segmentul locuintelor noi, care s-au depreciat considerabil in baza unor oferte comerciale de inceput de an ale dezvoltatorilor clujeni. Unitatile locative din blocurile vechi, pe de alta parte, s-au scumpit cu 0,8% in ultimele trei saptamani, de la 970 la 978 de euro pe mp.
*Constanta
In orasul de la malul marii, Indicele Imobiliare.ro a consemnat un avans de 1,9% in primele trei saptamani ale anului, de la 839 la 855 de euro pe mp util. Apartamentele noi s-au apreciat cu 5%, pana la un nivel de 904 euro pe mp (fata de 861 de euro pe mp, la finele lui 2013). Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi a cunoscut o evolutie mult mai temperata, situandu-se in prezent la o valoare foarte apropiata de cea de la inceputul anului: 835 de euro pe mp, in crestere cu circa 0,4%, de la 832 de euro pe mp.
*Timisoara
In orasul din vestul tarii, preturile apartamentelor sunt acum cu circa 3% mai mari decat la sfarsitul anului trecut; dupa primele trei saptamani din ianuarie, pretul mediu cerut de proprietari a ajuns la 817 euro pe mp, fata de 793 de euro pe mp. Avansul a fost generat atat de locuintele noi, cat si de cele vechi; in cel dintai caz, a avut loc o majorare de 9,8%, de la 832 la 914 euro pe mp; in cel de-al doilea, cresterea a fost vizibil mai temperata – 1,4%, pana la o valoare de 797 de euro pe mp (de la 786 de euro pe mp).

Sus