Solplanet x AeroFix

Vamile cu Moldova vor fi modernizate cu 10 mil euro

Un buget estimat de 10 milioane euro va fi distribuit în mod egal între România și Republica Moldova pentru realizarea de lucrari de reabilitare și modernizare, efectuate atât la nivelul clădirilor, cât și al infrastructurii.

Sunt vizate birorile vamale de pe granița România – Moldova. În acest sens,  a fost semnat Acordul de parteneriat pentru proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe graniţa România – Moldova, respectiv birourile vamale Albiţa – Leuşeni, Sculeni – Sculeni şi Giurgiuleşti – Giurgiuleşti” între președintele ANAF, Mihaela Triculescu și directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie.

În cadrul proiectului, principalele activități prevăd realizarea de investiții pentru birourile vamale din Albița – Leușeni, Sculeni -Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, atât pentru partea română, cât și pentru cea din Republica Moldova, respectiv:

* reabilitarea și modernizarea clădirilor din interiorul punctelor vamale;

* modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere și de control (căi de rulare interne, platformă de scanat, zid de protecţie radiologică, spaţiu de perfecţionare);

*extinderea și modernizarea echipamentului de control vamal specializat și a sistemelor de monitorizare și supraveghere.

Cele două autorități co-finanțează 35,72% din totalul bugetului estimat al proiectului.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova, 2014 – 2020, – Obiectivul Tematic 8 – Probleme comune în domeniul siguranței și securității.

 

 

Citiți și:

Vor incepe lucrarile la primele doua din cele cinci blocuri ale unui proiect

Noi proiecte rezidentiale pe aproape 4ha, in pregatire

Hotel si apart-hotel cu cate 10 niveluri vor fi construite la malul marii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus