Oferte locuri de munca top

”Valul de renovari ale cladirilor” la nivel european, in consultare

Până pe data de 8 iunie, Comisia Europeană derulează o consultare publică pe tema foii de parcurs pentru „Renovation Wave”.  Noua inițiativă vizează promovarea și optimizarea renovării clădirilor din Uniunea Europeană în scopul creșterii eficienței energetice în viitorul cadru financiar multianual 2021-  2027.

Aceasta a fost lansată întrucât în Uniunea Europeană o mare parte din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic. Găsirea unor strategii care ar permite o evoluție în acest domeniu poate reduce emisiile de CO2, în conformitate cu obiectivele climatice ale Uniunii.

Inițiativa „Valul de renovări ale clădirilor”, care face parte din Green Deal-ul Uniunii Europene, este menită să optimizeze renovarea clădirilor peste tot în Uniune, inclusiv prin încurajarea investițiilor și a finanțării.

Prin această consultare se vor colecta opinii ale părților interesate cu privire la tipurile de clădiri care ar trebui să facă obiectul inițiativei. Locuințele sociale, școlile și spitalele sunt deja acoperite.

Toate detaliile le gate de acest subiect și modalitățile de a participa la consultarea publică sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene, la link: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12376-Commission-Communication-Renovation-wave-initiative-for-the-building-sector

 

 

 

Citiți și:

Peste 220 de unitati locative noi, in pregatire in Capitala

Peste 145 mil euro, pentru infrastructura de apa si apa uzata

Lucrari de aproape 4 mil euro, pentru reabilitarea unor poduri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

 

 

Sus