Oferte locuri de munca top

Valea Prahovei: Ce solutie a fost gasita pentru descongestionarea traficului

Toate variantele pentru accesarea fondurilor necesare construirii şoselelor de centură de pe Valea Prahovei au fost luate în calcul de Consiliul Judeţean Prahova

În acest sens, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și CJ Prahova, traseele variantelor ocolitoare de la Comarnic şi Azuga-Buşteni au fost corelate cu traseul viitoarei autostrăzi Ploieşti – Comarnic – Braşov, urmând să devină proiecte complementare.

Aceste artere sunt indispensabile, odată cu construirea Autostrăzii Zăpezii, pentru a asigura fluenţa traficului spre şi dinspre şoseaua de mare viteză.

Schimbarea abordării a presupus şi modificarea denumirii obiectivelor de investiții din “Variantă Ocolitoare“ , în “Acces rutier complementar descărcare A3“, fiind aprobată de către consilierii judeţeni în şedinţa extraordinară.

TOPUL DRUMARILOR

Prin acest demers, cele două obiective de investiţii, menite să descongestioneze traficul de pe Valea Prahovei, vor fi realizate din fonduri guvernamentale şi/sau externe.

În prezent, elaborarea documentației ce vizează traseul viitoarei autostrăzi pe raza județului Prahova, se află în stadiul de analiză multicriterială, având ca ordonator de credite Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sus