Oferte locuri de munca top

Va incepe ofertarea pentru Sala Polivalenta Brasov

Procedura de achiziție publică pentru Sala Polivalentă Brașov va fi demarată în această săptămână și va putea începe depunerea ofertelor. Investiția valorează în total peste 83,5 milioane de euro.

Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, şi senatorul Mihail Veştea au discutat cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrăşcoiu, despre stadiul proiectelor CJ Braşov şi ale celorlalte autorităţi publice locale braşovene, implementate de CNI în localităţile judeţului şi în municipiul Braşov.

Dintre acestea, cele mai importante sunt construirea Sălii Polivalente a Braşovului şi modernizarea DJ 102 I Valea Doftanei – Brădet, investiţie care urmează să asigure o alternativă rutieră la traficul de pe DN 1.

Despre stadiul proiectului Sălii Polivalente a Braşovului, directorul general al CNI a dat asigurări că în cursul acestei săptămâni, caietul de sarcini privind construcţia obiectivului va fi încărcat în SICAP şi procedurile vor fi demarate, în vederea depunerii ofertelor de către operatorii economici interesaţi.

Conform documentaţiei întocmite de către Biroul de proiectare Dico&Ţigănaş, capacitatea viitoarei Săli Polivalente a Braşovului este de 11.233 de locuri, din care 10.075 de locuri în sala principală şi 1.158 locuri în sala secundară (de antrenament).

Suprafaţa totală construită va fi de 12.785 mp.

Sala va fi edificată pe un „relief artificial”, iar fundaţia se va sprijini pe piloni de beton.

Mă bucur că proiectul a ajuns în stadiul achiziţiei lucrărilor de execuţie şi sper că aceste proceduri se vor desfăşura fără probleme, astfel încât să putem avea un constructor în cel mai scurt timp cu putinţă”, a spus Adrian Veștea, preşedintele CJ Brașov.

Termenul prevăzut pentru realizarea Sălii Polivalente este de 36 de luni (3 ani).

Valoarea totală a investiţiei este de 404.556.674 de lei (peste 83.5 milioane de euro).

Obiectivul de construire a Sălii Polivalente sub forma unui complex multifuncţional a fost preluat în portofoliul CNI şi inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de sport”, printr-un Ordin al Ministerului Lucrărilor Publice din 15 iulie 2020.

Anul trecut, documentaţia tehnico-economică la faza de proiect tehnic şi detaliile de execuţie pentru Sala Polivalentă, elaborate de municipalitatea braşoveană, au fost aprobate în comisia interministerială. În 25 august 2020 a fost emis avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNI, iar în 24 septembrie a fost adoptată Hotărârea de Guvern necesară pentru predarea/preluarea obiectivului spre finanţare şi execuţie.

De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele iniţiate de administraţia judeţeană şi realizate de CNI, respectiv reabilitarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, precum şi alte proiecte investiţionale care ar putea fi realizate în perioada următoare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus