Oferte locuri de munca top

Va fi ales constructorul unui nou parc industrial

Până la sfârșitul acestei luni va fi lansată licitația pentru selectarea unui constructor în vederea realizării investiției de dezvoltare a parcului industrial Beiuș, Bihor.

Aceasta după ce au fost aprobați recent indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Valoarea estimată a lucrărilor (drumuri, rețele de apă și canalizare, electricitate, gaz) este de 38 de milioane lei.

După finalizarea licitației, în două luni va fi realizat proiectul tehnic, iar în 6 luni ar urma să fie executate lucrările.

Unda verde pentru desfiintarea unui pod si construirea unuia nou

Parcul va avea 16 parcele cu o suprafață totală de 17,5 ha. Cea mai mică parcelă va avea 0,4 ha, iar cea mai mare 2,5 ha.

Parcul va fi amenajat la intrarea în Beiuș dinspre Oradea, pe stânga, lângă satul Delani. Accesul în parc se va face pe un nou drum ce va pleca din drumul național DN 76, în stânga, din zona depozitului de materiale de construcții, va urca printre pădure și depozitul de deșeuri spre drumul județean la intrarea în Delani. Din acest drum se va face accesul în parc printr-un racord în lungime de 580 m.

Din racordul de gaz al parcului se vor putea conecta, în etapa următoare, și locuințele din Delani și Sânmartin de Beiuș.

Acest proiect face parte din infrastructura pentru sprijinirea afacerilor din județul Bihor, în zonele situate la peste 40 de km de Oradea.

Viitoare galerie comerciala, cu peste 7,5 mii mp sc

Totodată, studiul de fezabilitate de la Parcul industrial Aleșd a fost aprobat într-o ședință anterioară, urmând ca în luna iunie să fie aprobată și documentația pentru Parcul Industrial Ștei.

Ilie Bolojan, președintele consiliului județean Bihor, a declarat: „Ne propunem ca în cursul lunii iulie să demarăm procedura de licitație pentru proiectarea și execuția celor trei parcuri pe care le avem, în așa fel încât până în toamna acestui an să avem un contract semnnat. Vrem ca în 2-3 luni să realizăm proiectele tehnice pentru parcurile de la Beiuș și Aleșd. Cel din Ștei este mai avansat, vom avea direct proiectul tehnic. În primăvara anului viitor ne propunem să începem lucrările și la parcul industrial Beiuș, în așa fel încât din vară, în paralel cu lucrările la utilități, să putem scoate la licitație amplasamente pentru a fi concesionate companiilor”.

Sus