Oferte locuri de munca top

Va demara proiectul tehnic pentru Aeroportul International Brasov-Ghimbav

Proiectul tehnic pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav va fi realizat în următoarea perioadă. Societatea care va realiza cele nouă componente ale proiectului, Constructii SA Sibiu, a primit ordinul de începere a contractului. Totodată, societatea a constituit garanția de bună execuție, reprezentând 10% din preţul contractului fără TVA, potrivit prevederilor acordului contractual încheiat între Județul Brașov și societatea Construcții SA Sibiu pentru realizarea proiectului „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte”.

Aceastea au fost stabilite în cadrul unei întâlniri între specialiștii Institutului IPTANA, reprezentanții firmei constructoare și cei de la firma de proiectare subcontractată de aceasta, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, precum și  membrii echipei de implementare a proiectului AIBG.

Așadar, în următoarea perioadă, pe amplasamentul de la Ghimbav vor fi proiectate și construite nouă componente ale viitorului aeroport: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces între terminal și DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare, precum și platforma antisuflu.

Lucrările de execuție pentru cele nouă obiecte sunt preconizate să dureze opt luni, după ce va fi elaborat proiectul tehnic și vor fi obținute toate avizele și autorizațiilor necesare.

Prețul total rezultat în urma procedurii de achiziție pentru proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor este de peste 34 milioane lei, aproximativ 1,2 milioane lei pentru proiectare și peste 32,7 milioane lei pentru execuție).

„Am avut discuții amănunțite cu proiectanții, deoarece vrem să ne asigurăm că nu vom întâmpina niciun fel de obstacol în proiectarea și construirea celor nouă obiecte. Am stabilit să ne întâlnim lunar, precum și ori de câte ori situația o impune, astfel încât să avem o comunicare directă și să rezolvăm orice problemă ar putea interveni”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, la finalul întâlnirii.

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus