Oferte locuri de munca top

Urmarit penal pentru achizitionarea de cladiri la preturi supraevaluate

Pentru achiziționarea la prețuri supraevaluate a unor clădiri nefinalizate și neracordate la utilități, un vicepreședinte de consiliu județean este urmărit penal de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești.

Nicolaescu Marius-Florinel, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, este suspectat de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu.

În cursul anului trecut, în contextul realizării mai multor proiecte ce vizau achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (DGASPC) Argeș a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile, Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informații nedestinate publicității referitoare la: modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziționate, prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023), modalitatea de achiziție.

Proiectele vizau „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș ”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”.

În cursul anului 2023, conducerea DGASPC Argeș, beneficiind de ajutorul suspectului Nicolaescu Marius-Florinel, ar fi achiziționat de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră aceste informații, cu încălcarea prevederilor legale și la prețuri supraevaluate, un număr de cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, în condițiile în care acestea nu erau finalizate și nu erau racordate la rețelele de apă, gaze și canalizare.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu DGASPC Argeș de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Procurorii PNA fac precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus